bannerPos

Kvægnoter: Strø dig til mindre lungebetændelse

16-10-2019 09:00

Kalve med rigeligt strøelse har markant lavere risiko for at få luftvejslidelser, skriver Seges, der forklarer, at sandsynligheden for luftvejslidelse ved stigende antal luftbårne bakterier er afhængig af omfanget af strøelse – altså jo mindre strøelse, jo større risiko for lungebetændelse.

Med rigelig strøelse menes, at benene ikke er synlige, når kalven ligger ned.

300-400 køer giver laveste fremstillingspris

I en gennemgang af mælkeproducenternes regnskabsresultater for 2018 peger Seges på, at det er bedrifter med 300-400 køer, der har den laveste fremstillingspris med et gennemsnit på 2,66 kroner pr. kilo EKM.

Bedrifterne med mere end 400 køer ligger kun en smule højere med 2,68 kroner pr. kilo EKM.

Bortset fra den lille stigning for bedrifter over 400 køer er der en klar tendens til lavere fremstillingspris, jo større bedriften er.

Således er fremstillingsprisen for bedrifter med under 100 årskøer helt oppe på 3,54 kroner, mens 100-200 køer giver en gennemsnitlig fremstillingspris på 2,96 kroner. 200-300 køer ligger på 2,77 kroner pr. kilo EKM.

Grundloven i klemme mellem spildevand og corona

Bæredygtigt Landbrugs formand skulle have holdt denne tale ved grundlovsmødet på Gråsten Landbrugsskole. Ligesom så meget andet i denne tid blev mødet aflyst. Talen kan nu læses her.

Vegetabilske olier kan trække rapsprisen op

Der er gode nyheder at finde for rapsproducenter i disse dage. Prisen for mineralolie er kommet godt op på det seneste, og nu er der også en ny potentiel optur i vente for vegetabilske olier i udsigt. Det kan gå hen og gavne prisudviklingen for rapsfrø frem mod og måske endda også under den kommende europæiske høst.

Sortsblandinger som værktøj til risikospredning

Sortsblandinger i hvede er et vigtigt element i planteavlen for Peter Munk Lauritsen ved Ulstrup.

Noteringen falder igen-igen

Noteringen for slagtesvin falder igen med 30 øre, og er nu på 11,10 kroner, selv om coronanedlukningen af Europa ser ud til snart at være et overstået kapitel.

Nu skal der forskes i loftshøjden på svinetransporter

Lovgivningen kræver at smågrises velfærd tilgodeses - også under transport. Et af elementerne heri er loftshøjden i bilerne. Der eksisterer imidlertid ingen videnskabelig dokumentation for, hvad loftshøjde betyder for grisene. Det skal et nyt forskningsprojekt give viden om.

Helms forbereder generationsskifte

I løbet af de næste tre år vil der blive gennemført et generationsskifte hos Helms TMT, fortæller den nuværende frontfigus, Kristian Helms.
Side 1 af 1852 (37038 artikler)Prev1234567185018511852Next