bannerPos

Undersøg årsagen til diarré og få bedre resultater

Det kan hurtigt blive en del af hverdagsrutinen at behandle alle kalve for diarré, men du opnår langt større effekt, hvis du undersøger årsagen og målretter behandlingen efter det, lyder rådet fra LVK-dyrlæge og kalveproducent. Arkivfoto: Ditte Birkebæk Jensen
21-06-2019 08:25

Find årsagen til diarré, før du behandler, lyder det lavpraktiske men effektive råd fra landmand og dyrlæge.

De fleste landmænd med dyrehold oplever diarré fra tid til en anden i besætningen, og derfor kan behandlingen af lidelsen godt gå hen og blive noget rutinepræget. Men det er næppe en fordel at behandle for diarré ved at skyde med spredehagl – det har slagtekalveproducenten Søren Peter Funder fra Hobro nu erfaret, skriver Seges.

I en lang periode var diarré nemlig et tema hos hans kalve, og han følte sig nødsaget

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Nyt it-samarbejde bliver til Terra Connect

DLG Connect skifter navn, efter Velas er indtrådt i ejerkredsen med købet af 40 procent af aktierne fra DLG. Samtidig flytter medarbejderne ind i Velas’ lokaler i Vissenbjerg.

- Vi vil gøre branchen verdensførende

En ny national klynge indenfor fødevarer og bioressourcer er født. Med tårnhøje ambitioner i bagagen, er klyngen klar til at hjælpe danske virksomheder til vækst.

Større område, mere specialisering

Mens Agroteks comeback som Valtra-forhandler i Vendsyssel har givet vokseværk for både dækningsområde og medarbejderstab, har det også givet maskinforhandleren en størrelse, der giver bedre mulighed for specialisering, som skal komme både nye og gamle kunder til gode.

Erfaringer med par- og gruppevis opstaldning af kalvene

Måske er det kalvestaldens tur til en opdatering. I hvert fald vælger flere og flere at opstalde deres kalve par- eller gruppevis. En jordbrugsteknologstuderende har besøgt en række konventionelle landmænd og hørt deres erfaringer med opstaldningsformen.

Stadig pæn investeringslyst i landbruget

På trods af coronaens konsekvenser er der fortsat lyst til at investere hos landmænd. Sådan lyder det fra to virksomheder i det vestjyske.

Boligejerne får skattelettelser fra 2021 til 2024

De nye boligskatteregler, som skulle træde i kraft i 2021, udskydes nu til 2024. Det betyder, at ejendomsværdiskatten vil falde, og at ejendomsskatten stiger mindre end forventet mellem 2021 og 2024.
Side 1 af 1850 (36994 artikler)Prev1234567184818491850Next