Velkommen til Kvægkongres 2020

Mandag den 24. og tirsdag den 25. februar er der Kvægkongres i MCH Herning Kongrescenter. Et af årets temaer bliver klima.

Kvægbrugere, dyrlæger, rådgivere og andre af kvægbrugets følgeerhverv samles på mandag og tirsdag til Kvægkongres i Herning.

Traditionen tro skydes kongressen i gang klokken 10.00 med velkomst og beretning fra formand Christian Lund og sektordirektør Ida Storm. Herefter har hele salen mulighed for at stille spørgsmål eller komme med en kommentarer til de to på talerstolen.

Som noget helt nyt vil man i år kåre årets elev. Prisen er målrettet elever på landmandsuddannelsen og alle bedrifter og skoler, som udbyder landmandsuddannelsen, har haft mulighed for at indsende en kandidat.

Prismodtageren udnævnes i forbindelse med årsmødet mandag, og vinderen får en pengepræmie på 6.000 kroner samt en go-cart tur med hele arbejdspladsen. Sådan en tur kan 2. og 3. pladsen også glæde sig til, foruden en pengepræmie på henholdsvis 3.000 og 1.000 kroner.

Efter frokost vil fødevareminister Mogens Jensen (S) gå på talerstolen til et politisk indlæg om hans syn på det danske kvægbrug.

Fokus på klima

Herefter følger 68 forskellige faglige sessioner fordelt mandag eftermiddag og tirsdag.

Sessionerne er fordelt under forskellige spor. Der er i år 9 spor; »Sundhed og forbrugerkrav«, »Økonomi og digitalisering«, »Mælk og malkning«, »Det meningsfulde liv«, »Klimavenlig produktion«, »Effektiv fodring og foderproduktion«, »Fokus på kalve«, »Fokus på kød« og »Working on a danish dairyfarm«.

I år er et af de bærende emner klima. Sporet »Klimavenlig produktion« starter med en debat mellem formand for Liberal Alliance, Alex Vanopslagh, fødevare- og miljøpolitisk chef i Dyrenes Beskyttelse, Lena Rohn, Michael Minter fra Tænketanken Concito, klima- og energiordfører for SF, Signe Munk, og Flemming Nør-Pedersen, som er direktør i Landbrug & Fødevarer.

Traditionen tro vil der mandag aften være aftenmøder i raceforeningerne Holstein, Jersey og RDM, foruden Danske Slagtekalveproducenter og Dansk Kødkvæg, inden det tirsdag går løs med sessioner igen.

teba@effektivtlandbrug.dk
telefon +45 61 55 15 87

Læs også