bannerPos

Velkommen til Kvægkongres 2020

På mandag og tirsdag er der Kvægkongres i Herning. Arkivfoto

AF: TENNA BANG

REDAKTØR, LANDBRUGNORD
23-02-2020 15:42
Mandag den 24. og tirsdag den 25. februar er der Kvægkongres i MCH Herning Kongrescenter. Et af årets temaer bliver klima.

Kvægbrugere, dyrlæger, rådgivere og andre af kvægbrugets følgeerhverv samles på mandag og tirsdag til Kvægkongres i Herning.

Traditionen tro skydes kongressen i gang klokken 10.00 med velkomst og beretning fra formand Christian Lund og sektordirektør Ida Storm. Herefter har hele salen mulighed for at stille spørgsmål eller komme med en kommentarer til de to på talerstolen.

Som noget helt nyt vil man i år kåre årets elev. Prisen er målrettet elever på landmandsuddannelsen og alle bedrifter og skoler, som udbyder landmandsuddannelsen, har haft mulighed for at indsende en kandidat.

Prismodtageren udnævnes i forbindelse med årsmødet mandag, og vinderen får en pengepræmie på 6.000 kroner samt en go-cart tur med hele arbejdspladsen. Sådan en tur kan 2. og 3. pladsen også glæde sig til, foruden en pengepræmie på henholdsvis 3.000 og 1.000 kroner.

Efter frokost vil fødevareminister Mogens Jensen (S) gå på talerstolen til et politisk indlæg om hans syn på det danske kvægbrug.

Fokus på klima

Herefter følger 68 forskellige faglige sessioner fordelt mandag eftermiddag og tirsdag.

Sessionerne er fordelt under forskellige spor. Der er i år 9 spor; »Sundhed og forbrugerkrav«, »Økonomi og digitalisering«, »Mælk og malkning«, »Det meningsfulde liv«, »Klimavenlig produktion«, »Effektiv fodring og foderproduktion«, »Fokus på kalve«, »Fokus på kød« og »Working on a danish dairyfarm«.

I år er et af de bærende emner klima. Sporet »Klimavenlig produktion« starter med en debat mellem formand for Liberal Alliance, Alex Vanopslagh, fødevare- og miljøpolitisk chef i Dyrenes Beskyttelse, Lena Rohn, Michael Minter fra Tænketanken Concito, klima- og energiordfører for SF, Signe Munk, og Flemming Nør-Pedersen, som er direktør i Landbrug & Fødevarer.

Traditionen tro vil der mandag aften være aftenmøder i raceforeningerne Holstein, Jersey og RDM, foruden Danske Slagtekalveproducenter og Dansk Kødkvæg, inden det tirsdag går løs med sessioner igen.

teba@effektivtlandbrug.dk
telefon +45 61 55 15 87

Gamle bygninger kræver vedligehold

Selvom landbrugene og de nye staldbygninger bliver større og større, er det vigtigt at bevare de gamle og mindre avlsbygninger som et vidne om landets stolte landbrugstraditioner.

Nyt fodertilskud har ført til friske søer og flere grise

- Når vi får tre grise mere igennem pr. årsso inklusiv de managementmæssige tiltag, så har det værdi. Sådan lyder ordene blandt andet fra en fynsk svineproducent, der i snart et år har tilsat fodertilskuddet EP199 i drægtigheds- og diegivningsperioden.

USDA overrasker prisstærkt

For en gang skyld overrasker det amerikanske landbrugsministerium med en prisstærk WASDE-rapport for blandt andet hvede. Det ser derfor stadig ud til, at hvedeprisen kan gå yderligere op til trods for den igangværende europæiske hvedehøst.

Så er kornhøsten i gang på Sydvestfyn

Som et af de første steder i Danmark tog Henrik Banke og hans far, Jørgen Banke, som tilsammen ejer Ebberup Maskinstation på Sydvestfyn, i dag hul på høst af deres vinterbyg.

Sparker gang i multifunktionel jordfordeling

De første tre projekter med multifunktionel jordfordeling kan nu starte op, efter at Landbrugsstyrelsen har givet tilladelse til tre projekter. I alt forventes det, at der kan blive omfordelt mere end 2.000 hektar landbrugsjord gennem frivillige aftaler.

Forudser normal svensk høst

Svenske Lantmännen forudser, at den svenske korn- og oliefrøhøst i år bliver på 6,1 millioner tons, hvilket er på et normalt leje.

Landbruget kræver svar om kloakvandet i Limfjorden

Nu vil landboforeningerne LandboNord, Agri Nord, LandboThy og Landboforeningen Limfjord have klarlagt, hvor mange næringsstoffer, blandt andet kvælstof og fosfor, der er i udledningerne fra kommunerne. Det vil de, efter det er kommet frem, at flere kommuner udleder urenset spildevand direkte i Limfjorden.

Et lille håb om fælles løsninger og intern enighed

På LandboNords generalforsamling, der i år foregik digitalt, lagde formand, Niels Vestergaard Salling, vægt på vigtigheden af fælles løsninger med blandt andre DN, mens der internt i landbruget er brug for fælles fodslag.
Side 1 af 1874 (37477 artikler)Prev1234567187218731874Next