Soja rydder skov, men det gør halvdelen af supermarkedets produkter også
Diskussionen om bæredygtigheden af soja stikker dybere end Danmarks grisestalde. Den handler om det globale fødevaresystem, som vi alle er en del af, og alle har ansvar for at ændre.

Første step mod en mere bæredygtig sojaproduktion kunne være, at landmænd, andelsvirksomheder og detailkæder får styr på leverandørkæderne og køber produkter, der er produceret og håndteret ansvarligt, skriver Marie-Louise Boisen Lendal, der er medstifter og direktør i Tænketanken Frej. Lad os starte i dag.
Af Marie-Louise Boisen Lendal, medstifter og direktør i Tænketanken Frej
Soja rydder forsideaviser og et hav af rapporter fra universiteterne problematiserer det. Det er der god grund til, for den danske import af soja er stor, og den forårsager skovrydning. Vi skal tale om problemerne. Soja er en af dem.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 30 dage for kun 30 kroner.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her