Ledelseskonsulent: - Den bedste leder er den, der har medarbejdere, som glæder sig til mandag morgen

Velas-konsulent Winnie Rodam understreger vigtigheden af, at der er fokus på god ledelse, da det er den gode leder, der skaber en attraktiv arbejdsplads. Et parameter, der i dag er ekstra vigtigt, hvor manglen på arbejdskraft i landbruget er stor, og hvor de unge oftere skifter arbejdssted.

- En god leder er det, der gør, at man som arbejdsplads bliver attraktiv, påpeger Velas-konsulent Winnie Rodan. Arkivfoto
- En god leder er det, der gør, at man som arbejdsplads bliver attraktiv, påpeger Velas-konsulent Winnie Rodan. Arkivfoto

- Det er vigtigt at være en god leder, fordi det gør, at ens ansatte føler sig set.

- Den dygtigste leder er den, der kan spotte, hvordan man leder den enkelte bedst.

Vurderingen kommer fra Winnie Rodam, der er konsulent hos Velas og som afholder lederkurser, der gør deltagerne stærkere i at sætte fokus på motiverende ledelse i bedriften.

Skaber bedre økonomi

Der er evidens for, at god ledelse skaber bedre økonomi i virksomheder.

- Vores landmænd er generelt rigtig dygtige fagligt, og har fuldstændigt styr på, hvordan de skal drive deres jord og passe deres dyr, for at opnå bedst muligt udbytte. Men ikke alle har fokus på, at det faktisk også kræver medarbejdere, der yder deres bedste, for at det kan lykkes, og at deres medarbejdere guides til at yde deres bedste ved god ledelse.

- Jeg plejer at sige, at den bedste leder er den, der har medarbejdere, som glæder sig til mandag morgen, smiler hun.

God ledelse kan læres

En leder skal ifølge konsulenten sætte retning og motivere medarbejderne til at være med på rejsen.

Og det at være en god leder kan læres.

- En stor del ligger naturligt i DNA’et, og nogle er naturligt bedre til rollen som leder, end andre. Men vi kan alle arbejde med vores adfærd og den måde, vi bruger vores personlighed på.

- En god leder er det, der gør, at man som arbejdsplads bliver attraktiv.

Det handler grundlæggende om at tiltrække, motivere og fastholde de bedste medarbejdere. Så det er bestemt arbejdet værd, understreger Velas-konsulenten.

Mindre stabilitet blandt medarbejdere

Ifølge Winnie Rodam var tendensen til stabilitet og det, at man blev på arbejdspladsen, mere udbredt tidligere. I dag er mange unge mennesker fristet af at prøve nyt, dynamik og forandring er en del af deres arbejdsliv.

- Men den gode leder er en vigtig parameter i valget af arbejdssted. Derfor er det værd at have stor fokus på god ledelse.

Winnie Rodam afholder kurser i personaleledelse i løbet af foråret.

Læs også

Kursus i Lean-ledelse
Patriotisk Selskab: Anbefal dine medarbejderne at gemme ferie
Chefkonsulent: Bedre ledere giver bedre resultater på bundlinjen
Sådan rykker du bundlinjen
En strategiplan giver overblik og ro i hovedet
På Sindalsgaard har de en plan