bannerPos

Virkeligheden kalder Mette

AF: JACOB LUND-LARSEN

CHEFREDAKTØR
20-11-2020 21:03

LANDETS STATSMINISTER HAR beordret alle mink i Danmark aflivet. Med en forklaring om, at det sker for folkesundheden. Problemet er, at ordren er ulovlig. Mette Frederiksen stoppede ikke sin klare ordre, da hun opdagede sin ulovlige handling. Hun undskylder med henvisning til folkesundheden. Det er kernen i minkskandalen. Regeringschefen handlede ifølge alle juridiske kapaciteter i Danmark ulovligt. Og derfor bliver medierne ved med at spørge – til statsministerens åbenlyse irritation.

MOGENS JENSEN HAR taget sit eget ministerliv i sagen. Men det er statsministerens rolle, der er den centrale. Og lad os prøve at lege med tanken om, at en arbejder, vi kan jo kalde ham Arne, arbejdede på Bryggeriet Regeringen. Og at Arne sov i timen og drejede på et forkert håndtag, så der blev lukket gift ud. Og lad os sige, at Regeringens adm. direktør, vi kan kalde hende Mette, opdagede, at Arne var i gang med en ulovlighed. Ville Mette så stoppe Arne? Eller ville Mette trække sig tilbage til sit kontor, og sige: »Jeg har en klar forventning om, at når der opstår fejl, så retter man op på det som ansat under mig?

HVIS BRYGGERI-METTE var virkelig, ville Mette naturligvis dreje på håndtaget og stoppe Arne i ulovligheden i samme sekund, hun opdagede ulovligheden. Men lad os lege med den kætterske tanke, at Bryggeri-Mette ikke greb ind. Og at hun tørrede alt ansvar af på Arne. Hvad ville Arnes fagforening mon sige til sådan en arbejdsgiver? Og hvem mon ville blive stillet til ansvar for ulovligheden af miljøstyrelse, politi og domstole? Chefen selvfølgelig.

VIRKELIGHEDENS METTE FREDERIKSEN lever tilsyneladende ikke i virkeligheden. I hvert fald ikke virkeligheden på landet. Her er en ordre for eksempel en ordre. Ikke en opfordring. Så når en landmand siger til en ansat, at alle marker skal høstes, er det ikke en opfordring. Så høstes alle marker. Og når statens satellitter overvåger bondens jord ude i virkeligheden, og det viser sig, at en ansat pløjer 4 cm for tæt på en gravhøj, så falder statens straf prompte. Og chefen tager skraldet. Det er virkeligheden.

DER ER DERFOR ingen på landet, som begriber, hvorfor en åbenlys og indrømmet ulovlighed – dikteret af regeringschef Mette Frederiksen – ikke får konsekvenser for statsministeren. Det er ulogisk. Det er udemokratisk. Blandt andet derfor vil vi opleve massive protester rettet mod regeringen i Aarhus og København lørdag middag. Alle er enige i, at folkesundheden er dødvigtig. Opfattelsen er også, at særligt en statsminister skal vise lederskab og ikke kunne slippe afsted med at bryde landets love og tørre ulovligheden af på folk under sig uden at møde modstand.

Nye tilskudsmuligheder til energioptimering på landbrugsbedrifter

I første kvartal af 2021 bliver det igen muligt at søge tilskud til at gennemføre energibesparende tiltag i virksomheder. Tilskuddet kommer fra Energistyrelsens nye erhvervspulje, som afsætter 605 millioner kroner i tilskud til energieffektiviseringer i det kommende år.

Vandets pH betyder overraskende meget for midlernes effekt

- Det er en øjenåbner at se, hvad regulering af sprøjtevandets hårdhed betyder for virkning af midlerne. Det kan for eksempel reducere forbruget af glyphosat, fortæller planteavlskonsulent Bente Andersen.

Vores klimaregnskab understreger behovet for grøn omstilling

Ringkøbing-Skjern Kommune er begyndt at inddrage landbrug, skovbrug og affald i sit klimaregnskab. Det tegner et knapt så grønt billede af kommunen, der er i dialog med landbruget for at indfri sit mål om at blive 100 procent fossilfri i 2040.

Det er ekspropriation

Der er tale om åbenlys ekspropriation, lyder det fra Bæredygtigt Landbrug i et høringssvar om regeringens nye lovforslag, der skal legalisere aflivning af alle mink.

Minister sætter ministerium til at undersøge sig selv

Miljøminister Lea Wermelin (S) har bedt sine embedsmænd om at vurdere, hvorvidt der var hjemmel i loven til at tage beslutning om at grave døde mink ned uden miljøgodkendelse. I Miljøstyrelsen har man ellers allerede vurderet, at der er hjemmel i loven til beslutningen.

Vestsjællandsk forbud mod godkendte pesticider

Flere landmænd i Slagelse Kommune må ikke bruge pesticider på deres ejendom, fordi kommunen vil beskytte grundvand, der samtidig bruges til at fortynde spildevand fra olieindustrien.
Side 1 af 1984 (39678 artikler)Prev1234567198219831984Next