Arlas mælkepris forbliver uændret

Arlas acontopris for konventionel og økologisk mælk forbliver uændret fra 1. februar 2020. 

Derfor vil Arlas acontopris for konventionel mælk af førsteklasses kvalitet baseret på GMO-frit foder, hvor medlemmet har indsendt data for Arlagården Plus, være 248,8 øre/kg.

Og acontoprisen for økologisk mælk af førsteklasses kvalitet, hvor medlemmet har indsendt data for Arlagården Plus, vil være 316,9 øre/kg. 

- Den globale mælkeproduktion forventes at lukke 2019 med en vækst på cirka 1 procent, hvilket afspejler den stabilitet, vi har oplevet i løbet af året. Væksten i den europæiske produktion for oktober var 0,4 procent med forventninger om en lignende vækst i november. I New Zealand steg mælkeproduktionen en smule med 0.3 procent, men tørken i nogle områder kan begrænse yderligere vækst, når sæsonen går på hæld. Den amerikanske mælkeproduktion fortsatte med at stige med en vækst på 0,5 procent i november.  Nu vender alle blikket mod foråret i Europa og den indvirkning, det får på at bringe mælkemængderne op igen, skriver Arla i en kommentar. 

Balancen mellem udbud og efterspørgsel på alle europæiske markeder forbliver under pres og fremkalder usikkerhed i markederne, vurderer selskabet. 
 

Læs også