Foodservice er stadig et voksende og attraktivt marked for fødevareproducenter, fastslår Landbrug & Fødevarer på baggrund af analyse.
Landbrug & Fødevarer har analyseret den seneste udvikling i foodservice-sektoren på baggrund af seneste data og fastslår, at foodservice stadig er et voksende og attraktivt marked for fødevareproducenter.
Foodservice-betegnelsen rummer restauranter, cafeer og hoteller, fast food, catering, takeaway samt kantiner og institutionskøkkener.
- Ifølge Danmarks Statistik steg omsætningen i den private foodservicesektor til 59,9 milliarder kroner i 2023, hvilket en stigning på 6,5 procent fra 2022-niveauet. Særligt restauranter har haft vækst i omsætningen i de seneste år. Det skriver Mejerimedier.dk og tilføjer:
- I 2023 var 84 procent af salget af fødevarer til den private del af foodservicesektoren, mens den offentlige del af foodservicesektoren aftager 16 procent af salget, men L&F ser store potentialer i fødevaresalget til det offentlige, som faktisk serverer over 1 millioner hoved- og mellemmåltider om dagen, blandt andet til det stigende antal ældre.
Tyskland kigger til Danmark for at opfylde vigtigt, økologisk mål
Også den stigende andel af husstande med én person giver forhåbning om en stigning i efterspørgslen efter færdigretter og takeaway-løsninger.