Der er penge i ældre, enlige og restauranter

Foodservice er stadig et voksende og attraktivt marked for fødevareproducenter, fastslår Landbrug & Fødevarer på baggrund af analyse.

Landbrug & Fødevarer har analyseret den seneste udvikling i foodservice-sektoren på baggrund af seneste data og fastslår, at foodservice stadig er et voksende og attraktivt marked for fødevareproducenter.

Foodservice-betegnelsen rummer restauranter, cafeer og hoteller, fast food, catering, takeaway samt kantiner og institutionskøkkener.

- Ifølge Danmarks Statistik steg omsætningen i den private foodservicesektor til 59,9 milliarder kroner i 2023, hvilket en stigning på 6,5 procent fra 2022-niveauet. Særligt restauranter har haft vækst i omsætningen i de seneste år. Det skriver Mejerimedier.dk og tilføjer:

- I 2023 var 84 procent af salget af fødevarer til den private del af foodservicesektoren, mens den offentlige del af foodservicesektoren aftager 16 procent af salget, men L&F ser store potentialer i fødevaresalget til det offentlige, som faktisk serverer over 1 millioner hoved- og mellemmåltider om dagen, blandt andet til det stigende antal ældre.

Også den stigende andel af husstande med én person giver forhåbning om en stigning i efterspørgslen efter færdigretter og takeaway-løsninger.

Læs også