Det europæiske marked for okse- og kalvekød er kommet pænt gennem påsken, hvor helligdagene gør udbuddet mindre. Kombineret med en god efterspørgsel gør det, at salgsafdelingen i Danish Crown Beef har hævet priserne.

Mere specifikt drejer det sig om +50 øre for kategorien »Dansk Kalv og kalve u. 12 mdr«. For alle øvrige kategorier stiger notteringen med 30 øre.

- Den generelle tendens fortsætter. Vi har et stærkt sydeuropæisk marked, som fortsat aftager de udsøgte udskæringer, og som ikke ser ud til at skulle ned i kadence. Samtidig betyder påsken, at Grækenland igen vågner op efter en lang faste, og det er i begge tilfælde til løftede priser, så vores eksport til de nære markeder er med til at sikre en stærk afsætning, siger Henning Sønnichsen, der er salgsdirektør i Danish Crown Beef i den ugentlige rapport.

Udenfor Europa er markederne mindre interessante, da priserne her er på et lavere niveau. Derfor fokuseres der på fersk salg i Europa, mens biprodukterne sælges pænt på bl.a. de afrikanske markeder. På det danske marked handler det om at få mængderne til at gå op med kundernes efterspørgsel.

- Vi løfter kontinuerligt priserne på alle markeder – også det danske. Her ser vi de første tendenser til, at forbrugernes efterspørgsel samler sig om kampagner og knap så meget på det kontinuerlige hverdagssalg. Det er et billede på de stigende priser, som vi naturligvis følger tæt, men som tingene står lige nu, skal priserne op, siger Henning Sønnichsen.

I den kommende uge slagtes der ifølge selskabet ikke d. 1. maj på slagteriet i Holsted, mens der i Aalborg kun slagtes en halv dag. Derfor vil kapaciteten være sænket, og det betyder, at der igen vil skulle udsættes en pulje dyr til uge 19.

Finans