Stabile svinenoteringer rundt om i Europa

Som forventet har efterspørgslen efter svinekød på det europæiske hjemmemarked været rolig og stabil efter påske, oplyser Danske Svineproducenter.

Der er intet på det europæiske slagtesvinemarked, der har ændret sig grundlæggende i den nuværende slagteuge. Slagtesvinenoteringerne er stort set uændrede. Markedsinteressenterne venter på varmere vejr og impulser i efterspørgslen. Det oplyser Danske Svineproducenter i sit nyhedsbrev.

Her lyder det, at på grund af de manglende slagtedage i forbindelse med påske har slagterierne i Europa uden større besvær været velforsynet på det seneste. Samlet set er markederne i balance og prisstrukturen er meget robust, siger for eksempel en markedsinteressent fra Østrig ifølge producentforeningen.

Mens noteringerne i Tyskland, Spanien, Danmark, Holland, Belgien og Østrig er uændrede, fortsætter den franske notering med at stige og kommer dermed tættere på Danmark på andenpladsen i den europæiske prisfelt af de fem EU-lande med flest svin. Ifølge forlydender er slagtesvin knappe i Frankrig, og slagtevægten fortsætter dér med at falde. Det italienske marked giver lidt efter som resultat af et velforsynet levendemarked sammen med en lavere efterspørgsel.

Generelt er efterspørgslen efter grisekød fra Fjernøsten den drivende kraft for landene med den tilsvarende eksportlicens. Asien og især Kina »skriger«  efter svinekød, skrev det hollandske fagblad Boerderij. Spanske eksportører dækker trofast denne efterspørgsel på højt niveau, selvom kinesiske importører p.t. er prismæssigt mere tilbageholdende, når de indgår nye ordre. På grund af den midlertidigt blokerede Suez-kanal er antallet af containere, som står til rådighed, i øjeblikket begrænset. Filippinerne har sænket deres importtariffer for grisekød, hvilket tyder på, at de høje eksportaktiviteter fortsætter.

Danmark registrerer eksplicit voksende interesse fra Japan og andre destinationer i Sydøstasien. Som forventet har efterspørgslen efter svinekød på det europæiske hjemmemarked været rolig og stabil efter påske. Udviklingen af koronainfektioner fører til, at restriktionerne for at begrænse pandemien forlænges i de forskellige EU-lande. Restaurationsbranchen i Europa er således stadig lukket eller stærkt indskrænket.

 

Læs også

Sydafrika ansøger om antidumpingtold på kylling
Stor forskel i lysten til at sænke kødforbruget
Genåbning efter coronaen kan blive en gamechanger hos Danish Crown Beef
Influencere skal sparke eksport i gang
Olieprisen er næsten i mål