Fortsat færre svin i EU

Det er kun Spanien, der oplever vækst i svinebestanden for tiden, viser nye tal fra Eurostat for de betydende svinelande ifølge Markedsnyt for Grisekød fra Landbrug & Fødevarer. Stigningen er indtil videre i år på 0,5 procent.

Samlet set er den europæiske svinebestand faldet med 3,8 procent ved svinetællingen i maj/juni måned. Det største fald ses i Tyskland (9,6 procent) og Danmark (7,5 procent).

Sidste års største importør af dansk svinekød, Kina, køber nu dansk svinekød for under det halve af, hvad de gjorde i samme periode sidste år, viser de nyeste tal. Tyskland har i år indtaget førstepladsen med en import af dansk svinekød på 3,1 milliarder mod 2,9 milliarder kroner i samme periode sidste år.

Antallet af slagtninger i Danmark er samlet set faldet med 67.000 stk., svarende til -0,6 procent i år indtil videre, viser de nyeste tal. Udviklingen dækker over et fald i antal slagtninger af svin over 110 kg på 317.000 -39,5 procent) og en stigning i antal slagtninger af svin under 110 kg på 250.000 stk. (2,5 procent), fremgår det af Markedsnyt for Grisekød.

Læs også