Arla er næsten klar til at undvære gas

Arla har foretaget store investeringer til at kunne køre på olie, og er nu næsten klar til at kunne undvære gas på koncernens store mejerier, skriver Finans.

Arla er i fuld gang med at gøre alle koncernens store mejerier klar til, hvis der skulle blive lukket for gassen skriver Finans.

- Vi har investeret omkring 110 mio. kr. i oliebrændere, tanke mm., som sikrer, at vores produktion kan køre videre, hvis forsyningerne af gas skulle svigte, fortæller Mia Bredahl, direktør for bæredygtighed i produktionen hos Arla Foods til mediet.

Hun fortæller, at installationerne er færdige på de fleste af mejerierne, men at der er enkelte mejerier i Danmark, som først er færdige om en-to måneder. Til trods for Arlas grønne investeringer, så er olie den eneste energikilde, der ifølge direktøren i bæredygtighed kan sikre, at mejerierne kan komme gennem vinteren, hvis gasforsyningerne skulle svigte.

Kontinuerlig drift

Mindre anlæg, hvor gasforbruget er under 2,3 millioner kubikmeter, er klassificeret som »beskyttede kunder«, og her etablerer Arla ikke nødforsyning med olie.

Når anlæggene først er omstillet til olie som energikilde, vil de køre videre på olie gennem vinteren for at sikre en kontinuerlig drift, og i takt med at miljøgodkendelserne går igennem, vil Arla løbende overveje at skifte fra gas til olie på flere anlæg.

Finans skriver også, at Arla også er i gang med at omstille to svenske mejerier til oliebaseret energiforsyning.

Læs også