Småt med grise i Europa - men der er ingen impulser på kødmarkedet

Der er ingen grundlæggende ændringer på det europæiske slagtesvinemarked i den nuværende slagteuge. De fleste noteringer er stabile. Kun den franske notering stiger lidt. Det skriver Danske Svineproducenter i et markedsnyt.

- Udbuddet af slagteklare grise er meget lille i Europa, mens kødmarkedet generelt er uden impulser. I feriesæsonen skifter efterspørgslen til turistcentre på grund af forbrugernes rejseaktiviteter. Ifølge markedsinteressenterne er inflationseffekten på forbrugeradfærden stadig til stede. Den europæiske eksport af grisekød til tredjelande udvikler sig trægt sammenlignet med tidligere år, skriver Danske Svineproducenter.

I Frankrig falder slagtesvineudbuddet, og turisterne sørger for stigende efterspørgsel på kød i ferieregionerne. Mulighederne for prisstigninger i kødsalget er dog små.

- I Tyskland er udbuddet af slagteklare grise fortsat lille, og slagterierne skal stadig gøre en indsats for at fylde deres slagtekapaciteter. De ugentlige slagtninger er på meget lave niveauer, mens den gennemsnitlige slagtevægt falder. Noteringen blev bekræftet på det niveau, som den steg til i den foregående slagteuge, skriver Danske Svineproducenter.

Noteringerne i Belgien, Danmark, Holland, Østrig og Spanien er uændret. Den spanske notering er nu for 14. gang i træk uændret, og Spanien er dermed fortsat på førstepladsen i den europæiske prissammenligning af de fem EU-lande med flest svin.

For 11. gang i træk er den danske notering uændret på det nuværende niveau, og Danmark er således fortsat på sidstepladsen i den europæiske prissammenligning.

- Trods et markant reduceret udbud af slagteklare grise er prisniveauet uændret på slagtesvinemarkedet i Danmark. Der henvises til den svage udvikling i kødefterspørgslen og til den vanskelige eksport til tredjelande, skriver Danske Svineproducenter.

Læs også