Sydeuropæiske skovbrande kan ramme DC's oksesalg

Kreaturnoteringerne vil i uge 31 være uændrede, skriver Danish Crown i sin markedsberetning.

Markedet for europæisk oksekød er for alvor løbet ind i de klassiske sommertendenser. Sommeren betyder for rigtig mange danskere og andre forbrugere fra de nordiske lande en tur til Sydeuropa, og når det kombineres med et ustadigt dansk sommervejr, så dæmper det lysten til at købe oksekød. Sådan lyder det fra Danish Crown Beef i slagteriets ugentlige markedsberetning. Her fremgår det, at kreaturnoteringerne i alle kategorier er uændrede.

- I de her uger er det helt klassisk, at vi ser en afmatning i salget til vores danske kunder, fordi mange danske forbrugere ikke er i Danmark, men på ferie i udlandet. Yderligere har det danske sommervejr den senestes tid ikke været strålende, og det viser sig i salget af grillprodukterne. Forventningen er, at vi inde i august vil se en fremgang i salget til dansk detail, indtil da krydser vi fingre for mere sol og tørvejr, siger Henning Sønnichsen, salgsdirektør i Danish Crown Beef.

Salget til Sydeuropa er fortsat fornuftigt på trods af varmen, hvor turistsæsonen lige nu er på sit højeste, skriver Danish Crown. Det har stabiliseret salget af dyrere udskæringer, der er typiske for denne årstid. De mange naturbrande, man blandt andet har set på de græske øer Rhodos og Korfu, er dog en joker i markedet.

- De sydeuropæiske markeder har rigtig mange turister på besøg lige nu, og det får efterspørgslen på de klassiske sommerprodukter i særligt Italien og Spanien til at stige. Så lige nu er det et spørgsmål om at have nok af de eftertragtede varer til at matche efterspørgslen. Tingene kan dog hurtigt ændre sig, som vi ser lige nu med de mange naturbrande på flere græske ferieøer, som vi forventer vil ramme salget til vores græske kunder, siger Henning Sønnichsen.

Læs også