Uændret oksenotering: Der er fortsat store slagtninger

Til trods for, at der primært står svin på menuen i de danske hjem i denne tid, så forhindrer et stærkt samarbejde med kunderne en opbygning af oksekødslagre, hvilket holder kreaturnoteringen i ro i Danish Crown Beef.

Der er fortsat pænt med tilmeldinger i Danish Crown Beef, og det samme gør sig gældende på det øvrige marked, hvor udbuddet fint dækker efterspørgslen ind. Efterspørgslen præges af, at den nuværende periode forbindes mere med grisen, men godt samarbejde med kunderne gør, at lagrene ikke bygges op, skriver Danish Crown Beef i sin markedsberetning.

- Salget til grossisterne og foodservice-segmentet præges af, at der varmes op til julefrokosterne, og de indeholder desværre ikke voldsomt meget okse- og kalvekød. Derfor finder vi vores primære efterspørgsel i detailhandlen, når vi kigger på det danske marked, og det vil jeg vurdere som værende ok for årstiden, siger Henning Sønnichsen, der er salgsdirektør i Danish Crown Beef.

Markedet i Europa præges af en fortsat stærk handel til Sydeuropa, mens verdensmarkedet fortsat er noget længere nede i pris. Det kommer især til udtryk i større oksekødsproducerende lande, som placerer billige huder i Europa og et verdensmarked for biprodukter, der er meget trægt

Med hensyn til slagtesituation, så er slagtningen forløbet som forventet i foregående uge, men grundet stigende tilmeldinger bliver der behov for at udsætte en mindre pulje dyr. De større tilmeldinger forventes at fortsætte, og derfor øger slagteriet i Holsted kapaciteten i kommende uge.

Læs også