Svinenoteringen falder i årets sidste uge
Efter en måned med fokus på salg af kød til jul skifter markedet nu til et fokus på januars behov.

Arkivfoto
Efter en måned med uafbrudt travlhed og fokus på produktion af produkter som flæskesteg, juleskinker og medisterpølse handler det nu om at være klar til at møde kundernes behov i januar. Det skriver Danish Crown i sin ugentlig markedsopdatering.
Her fremgår det, at svinenoteringen i 2023’s sidste uge falder med 20 øre til 12,7 kroner pr. kg kød. Den notering vil også være gældende i 2024’s første uge, da produktion og salg i vid udstrækning allerede ligger fast. Sonoteringen vil være uændret på niveauet 9,8 kroner pr. kg.
- Sideløbende med en god julehandel har vi haft fokus på at sikre ordrer til juleperioden og vintermånederne. Salget til vores eksportmarkeder udenfor Europa har stabiliseret sig, og vi kæmper med næb og klør for at få mere volumen på de markeder, der kan betale en bedre pris, end det vi kan hjembringe for varerne i Europa, fortæller Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.
I de kommende to uger er der stille i Europa, og derfor bliver der i så høj grad som muligt produceret til ordrer på frosne varer. Samtidig bliver der lagt varer på lager i det omfang, det giver mening, og så er der fokus på handlen med de faste kunder i Europa, oplyser Danish Crown.
- Det er altid et puslespil at få slagtning, produktion og salg til at gå op i en højere enhed hen over jul og nytår. Der er mange forædlingsfabrikker, der lukker helt eller delvist ned i julen. I Sydeuropa kører mange på nedsat blus helt frem til, vi har passeret Helligtrekonger, og det presser helt naturligt priserne på de ferske varer, fordi stort set alle slagterier slagter som normalt. Derfor går vi altid tidligt i gang med planlægningen, men vi kan ikke helt undgå, at det sætter sig i vores priser i den her periode, siger Mads Stougaard.