Amerikanske oksekødsfabrikker må holde lukket på grund af snestorm

Tyson og Cargills oksekødsfabrikker i Kansas har været tvunget til lukning på grund af vildt vejr. Det rammer oveni et i forvejen lavt udbud af oksekød.

De amerikanske kødkoncerner Tyson Foods og Cargill har tirsdag udtalt, at man har indstillet driften på sine oksekødsfabrikker i Kansas på grund af en massiv snestorm, hvilket reducerede den amerikanske kødproduktion. Det skriver Reuters.

Snestorm-lignende forhold havde efterladt kødpakningsarbejdere strandet på motorveje mandag, mens andre overnattede på slagterierne, hvor de arbejder, udtaler virksomhederne og statens embedsmænd.

Afbrydelser på fabrikker har reduceret oksekødsproduktionen på et tidspunkt, hvor priserne fortsat er høje, efter at amerikanske ranchere har reduceret i deres besætninger. På landsplan slagtede koncernene tirsdag anslået 94.000 kvæg, et fald på 25 procent i forhold til ugen før, udtaler det amerikanske landbrugsministerium.

Cargill, en stor producent af hakket oksekød, udtaler, at en fabrik i Dodge City, Kansas, er uden produktion på grund af sne, kulde og strømtab. Anlægget vil genåbne, når strømmen vender tilbage, og forholdene er sikre, udtaler virksomheden.

Strømafbrydelser

Cargills talsmand Chuck Miller bekræfter, at »nogle medarbejdere sad fast på vejen uden for anlægget« og fortæller, at virksomheden hyrede bugseringsbilchauffører til at hjælpe medarbejderne.

Omkring 50 ansatte ud af 2.850 blev på Cargills fabrik på grund af vejlukninger, mens størstedelen »kom hjem,« siger Chuck Miller.

- Halvdelen af ​​vores anlæg har haft strøm og varme i størstedelen af ​​vinterstormen, og alle har haft adgang til mad, vand og assistance, siger han.

I den østlige halvdel af USA har vintervejr ført til strømafbrydelser i over 418.000 hjem og virksomheder i 12 stater.

Tyson Foods sagde, at det aflyste begge hold på sin store oksekødsfabrik i Holcomb, Kansas, efter at have givet nogle arbejdere mulighed for at »være i ly« på fabrikken og sikre sig et varmt måltid og drikkevarer mandag aften. Medarbejderne var i stand til at forlade fabrikken tirsdag morgen, oplyser virksomheden.

Læs også