Vejen er banet for russisk eksport til Kina

Ifølge »Pig 333« er veterinærmyndighederne i Rusland og Kina blevet enige om fælles veterinærcertifikater ved eksport af grisekød. Det skriver Landbrug & Fødevarer i sit Markedsnyt for grisekød.

Dermed er vejen ved at være banet for, at Rusland kan påbegynde eksport af grisekød til Kina. De russiske veterinærmyndigheder afventer nu, at de kinesiske myndigheder foretager de nødvendige inspektioner i Rusland.

Den russiske vicepremierminister Viktoria Abramchenko har tidligere oplyst, at man forventer at påbegynde eksporten af grisekød til Kina fra midten af 2024. Markedsnyt for grisekød skriver desuden, at tal fra Reuters viser, at kinesernes egen produktion af svinekød i 2023 nåede niveauet 57,9 millioner ton. En stigning på 4,6 procent sammenlignet med året før.

Produktionen i fjerde kvartal i år var på 14,93 millioner ton, hvilket er en stigning på 7 procent sammenholdt med samme kvartal året før. Ikke kun den kinesiske produktion af grisekød er steget i 2023. Ifølge Reuters Bureau steg Kinas produktion af oksekød i 2023 med 4,8 procent til 7,53 millioner ton, fjerkrækød steg med 4,9 procent til 25,63 millioner ton, mens får og lam steg med 1,3 procent til 5,31 millioner ton.

Læs også