Medie: Indiske bønder planlægger march mod Delhi for højere afgrødepriser

Indiske landmænd vil bevæge sig mod New Delhi for at presse på for de bedre afgrødepriser, der blev lovet dem i 2021

Indiske landmænd planlægger at marchere mod hovedstaden New Delhi onsdag, mens de presser på for højere afgrødepriser, fortalte en protestleder, efter adskillige mislykkede samtaler med den indiske regering, skriver Reuters.

Ledere af bondeforeninger søger garantier for statsstøtte eller en minimumskøbspris for landmændenes produkter.

- Den 6. marts vil bønder komme til Delhi fra hele landet med tog, bus og fly, fortalte protestleder Jagjit Singh Dallewal journalister ifølge nyhedsbureauet.

Han sagde, at landmænd også vil blokere jernbanelinjer på tværs af landet den 10. marts.

Protesterne begyndte i begyndelsen af februar med hundredvis af bønder i Punjab, der sigtede mod at føre deres kampagne til Delhi. De blev blokeret af politi og paramilitære tropper ved Shambhu, ved grænsen til nabolandet Haryana, cirka 200 km fra hovedstaden.

Regeringen annoncerer støttepriser for mere end 20 afgrøder hvert år, men statslige agenturer køber kun ris og hvede til støtteprisen, hvilket kun gavner cirka 6 procent af bønderne, der dyrker de to afgrøder.

I 2021, da premierminister Narendra Modis regering ophævede landbrugslove, sagde regeringen, at den ville oprette et panel af producenter og regeringsansatte for at finde måder at sikre støttepriser for alle landbrugsprodukter.

Læs også