En nylig undersøgelse bestilt af den britiske Food, Farming and Countryside Commission (FFCC) har kastet lys over virkeligheden omkring tilgængeligheden af sund mad i Storbritannien. Kun 8 procent af respondenterne mener, at sund mad er økonomisk overkommeligt for de fleste mennesker.
En ny undersøgelse bestilt af Food, Farming and Countryside Commission (FFCC) har afsløret alarmerende indblik i tilgængeligheden af sund mad i Storbritannien og har fremhævet dybe bekymringer blandt borgere, skriver Fleischwirtschaft.
Undersøgelsen blev udført i samarbejde med non-profit forskningsorganisationen More in Common.
Ifølge resultaterne mener 80 procent af respondenterne, at sund mad er noget, alle burde have råd til. Dog føler kun 8 procent, at det er overkommeligt for de fleste mennesker, hvilket indikerer en betydelig forskel mellem ønske og virkelighed.
Sue Pritchard, administrerende direktør for Food, Farming and Countryside Commission, udtrykker dyb bekymring over den nuværende tilstand.
- Mad er centralt i nogle af de største udfordringer, dette land står overfor, og for mange mennesker bliver det umuligt at spise tilstrækkeligt med sund mad, siger hun.
Pritchard understregede behovet for omfattende regeringshandling i hele fødevarekæden. Halvdelen af respondenterne angav, at de har været nødt til at skære ned på kvaliteten af den mad, de spiser. Denne tendens afspejler en forværring af fødevaremiljøet i Storbritannien, hvor anslået 11,3 millioner mennesker oplever madusikkerhed, især i lavindkomstområder.
Undersøgelsen viser, at der er bred støtte til regeringsindgreb for at tackle Storbritanniens fødevarekrise, med betydelige flertal, der kræver handling. Adgang til sund mad blev rangeret som afgørende for et retfærdigt samfund af 80 procent af respondenterne.