Udsigt til Nord-West-noteringsstigning

Efter endnu en uge med uændret pris i den tyske notering for smågrise, Nord-West-noteringen, er der udsigt til en lille stigning i næste uge ifølge den tyske VEZG-smågrisenotering.

I denne uge er Nord-West-noteringen endnu en gang uændret på 23 euro, mens noteringen for 8 kilos-grise også er unændret 14,90 euro.
Nord-West noteringen, som altid er gældende for den foregående uge, er fortsat uændret, men mange andre europæiske smågrisenoteringer, som allerede er gældende for denne uge, fortsætter den prispositive tendens. Det skriver Danske Svineproducenter i en markedskommentar.

Blandt andet blev både den danske puljenotering og Porc-EX’ notering (PRRS negativ) hævet med 10 kr. i torsdags. Den tyske VEZG-smågrisenotering steg i fredags 1 euro til 24 euro, mens de fleste hollandske smågrisenoteringer steg i sidste uge med mellem 1 og 2 euro. Fra uge 48, 2020 til uge 1, 2021 steg den hollandske smågrisenotering fra Vion endda med i alt 10,50 euro, fra 14,00 euro til 24,50 euro.

God efterspørgsel 

Selvom udbudspuklen på det tyske slagtesvinemarked steg i forbindelse med jul og nytår, betegner flere tyske omsættere efterspørgslen på smågrisemarkedet som god. Markedsinteressenterne forventer, at smågrisenoteringerne vil fortsætte med at stige i de kommende uger. Tyske omsættere beretter, at den tyske sobestand er blevet reduceret markant i de seneste måneder. Officielle statistikker bekræfter, at der blev slagtet flere tyske søer end normalt. Desuden er det fra 1. januar 2021 forbudt at kastrere smågrise uden bedøvelse i Tyskland. Derfor regner de fleste tyske markedsinteressenter med et fortsat faldende udbud på smågrisemarkedet i de kommende måneder.

Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer, at Nord-West noteringen i næste uge vil stige fra 23 til 24 euro. Det svarer til 216 kroner inklusiv vægtregulering.

hka

Læs også