Nye smittetilfælde med svinepest i øst og vest

Afrikansk svinepest er bestemt ikke et overstået kapital i flere lande, konstater Tican i et nyhedsbrev.

Der er fortsat nye tilfælde af afrikansk svinepest i Polen og Tyskland, mens flere asiatiske lande også løbende melder om nye fund. Det konstaterer Tican i et nyhedsbrev med The Pig Site og pig333.com som kilde.

- Senest er der ud over rapporter om fund af afrikansk svinepest i Kina også meldinger om fund i Filippinerne og Vietnam. Myndighederne i Vietnam har meddelt, at man fra 30. juni suspenderer al import af levende svin fra Thailand, efter at der er fundet afrikansk svinepest i en sending på 980 levende svin, der blev importeret fra Thailand den 19. maj, skriver Tican, og tilføjer, at myndighederne i Thailand efterfølgende har benægtet, at de eksporterede svin til Vietnam var inficeret med afrikansk svinepest, fordi de blev testet negative umiddelbart inden eksporten.

Tal fra de vietnamesiske myndigheder viser, at Vietnam importerede mere end 500.000 levende svin fra Thailand i andet halvår 2020.

Flere tilfælde i Tyskland

- I Tyskland er man ifølge ISN i sidste uge nået op på i alt 1.211 fundne vildsvin med afrikansk svinepest, siden man konstaterede det første tilfælde midt i september måned 2020, heraf er 1.013 tilfælde fundet i Brandenburg og 198 i Sachsen. Der er fortsat ikke fundet tilfælde i svinebesætninger, skriver Tican.

Læs også