Fornuftig afsætning af okse- og kalvekød

Danish Crown Beef kalder afsætningen »fornuftig« og hæver noteringen for kreaturer over 12 måneder med 25 øre, og med 25 øre for Dansk Kalv over 250 kg.

Danish Crown Beef melder om en fortsat fornuftig afsætning af okse- og kalvekød.

I fredags meddelte Danish Crown Beef, at selskabet hæver noteringen med 25 øre i kategorierne »Kreaturer over 12 måneder« og »Dansk Kalv over 250 kg«. De øvrige kategorier er uændrede.

Det europæiske marked for okse- og kalvekød er fortsat i god gænge, når det kommer til efterspørgslen, vurderer Danish Crown Beef.

- Den sydeuropæiske efterspørgsel er stadig høj for årstiden, men samtidig begynder de første tegn på, at den forlængede turistsæson nærmer sig sin afslutning at vise sig, lyder det i en markedskommentar.

Relativt rolig handel i Danmark

- Spanien, Italien og Grækenland ligger stadig på et højt niveau, og vi har stadig en fin afsætning til de sydeuropæiske markeder. Turistsæsonen har været ekstraordinært lang i år grundet Covid-19, men vi ser et mindre skifte over i detailhandelen, og det kunne indikere, at vi kigger ind i den afsluttende periode med høj restaurantaktivitet i ferieområderne, siger Henning Sønnichsen, der er salgsdirektør i Danish Crown Beef.

På det danske marked er der lige nu en afmatning i afsætningen til detailhandlen, hvor de fleste kæder melder om relativt rolig handel udenfor kampagnerne.

- Det danske marked er præget af, at det er kampagnerne, der driver aktiviteten lige nu. Vi har et fornuftigt niveau på fabrikken i Sdr. Felding og handelen i Foodservice er også stadig fin, men forbruget orienterer sig mod pris lige nu, og der er oksekødet en relativt dyr vare lige for tiden, siger Henning Sønnichsen.            

Læs også