Olieprisen stiger trods stigende produktion

Det var en vigtig uge og månedslukning, som olieprisen stod overfor i sidste uge. Olieprisen lukkede både uge og september måned stærkt. Dette til trods for stigende olieproduktion i USA og forventninger til, at OPEC+ landene vil nå til enighed om at skrue op for oliehanerne. Selvom olieprisen stiger og fortsat har muligheder i opadgående retning, så begynder det opadgående prispotentiale dog efterhånden at svinde ind.

Gorm feltet mærsk, olie, gas, mærsk Ugegraf: Brent olie i dollar pr. tønde

Olieprisen handler omkring 80 dollar pr. tønde hvilket er markant højere end den pris vi så i april måned sidste år ved 15 dollar pr. tønde. Forklaringen på den høje oliepris skal vi finde i leveranceproblemer, kombineret med lavt udbud og stigende efterspørgsel efter at coronopandemien er begyndt at ebbe ud.

Nye tal fra USA viser, at landets olieproduktion i løbet af juli måned gik op med i gennemsnit 31.000 tønder pr. dag til en dagsproduktion på samlet set 11,307 millioner tønder olie. Under normale omstændigheder vil en nyhed som denne sætte pres på olieprisen. Det er blot ikke tilfældet, og det kan måske også undre, at olieprisen fortsætter den markante optur, der blev påbegyndt tilbage i april måned til trods

Vil du læse mere?

Køb abonnement her

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også