Fortsat uændret svinenotering

8,40 kroner lyder noteringen fra Danish Crown på i næste uge.

Danish Crowns svinenotering er fortsat 8,40 kroner i næste uge.

Det europæiske marked er for grisekød er fortsat stabilt, og priserne bevæger sig fortsat mere sidelæns end opad.

- Vi mærker nu for alvor julehandlen, og det sætter sit præg på det mix vi har i vores salg. Der er god fart i de typiske juleprodukter, men forbruget overstiger endnu ikke forventningerne, og derfor flytter priserne sig ikke bredt set, som vi ellers ofte har set i julemåneden. Der er igen tvivl om, at det fortsat er COVID-19, der spænder ben. I det store billede lægger pandemien en dæmper på aktiviteten og det sociale samvær, og det tager toppen af efterspørgslen, siger Kasper Lenbroch, der er kommerciel direktør i Danish Crown, i en kommentar til markedet.

Godt salg af julevarer

Der er et godt salg af julevarer som udbenede skinker, kamme til flæskesteg og brystflæsk til bacon. Skinker med ben og forender er knap så godt, mens bacon til Storbritannien og udbenede øvrige varer uden ben sælges til stabile priser.

- Der er travlt i alle dele af forretningen, og vores medarbejdere yder en fantastisk indsats for at levere alle de varer, vores kunder bestiller. På salgsfronten sidder vi helt tæt på markedet og forsøger at gribe de muligheder, der opstår for at fange attraktive ordrer, som kan opstå, hvis forbruget går et niveau op i de kommende uger, siger Kasper Lenbroch.

Eksporten ud af Europa er stabil til Japan, mens salget til Kina fortsat koncentrerer sig om de klassiske kinavarer.

 

Læs også