Danish Crown Beef: Næste uges kreaturnotering er uændret

Danish Crown Beef holder sin kreaturnotering uændret, mens eksportmarkederne »holder vejret« i det nye år.

I næste uge er kreaturnoteringen hos Danish Crown Beef uændret.

- Markedet for oksekød både herhjemme og på eksportmarkederne tager sig på mange måder en puster efter slutspurten i 2021, som har resulteret i den rekordhøje noteringspris, skriver selskabet i en markedsberetning, og fortsætter:

- I Danmark sværger forbrugerne som ventet til hakkekødet på hjemmefronten, mens restaurationsbranchen på mange måder oplever en gentagelse af januar måned i de to foregående corona-år.

På eksportsiden mærker Danish Crown Beef også mindre efterspørgsel i takt med, at landende omkring os enten justerer eller strammer på restriktionsskruen.

Forventning

- Der er generelt en nervøsitet i markedet, og vi ser det samme billede i blandt andet Sydeuropa – til trods for, at de ikke endnu har strammet restriktionerne voldsomt. Folk har aflyst fester og bliver hjemme fra restauranterne – som vi har set tidligere – og det betyder, at kunderne har varer på lager, som de tømmer, og holder igen med de store indkøb. Hvis man skal sige noget positivt om situationen er det, at vi nu har stået i den her situation to gange tidligere, hvor vi er kommet pænt ud på den anden side. Vi er prismæssigt langt fra de bundniveauer, vi oplevede i 2021 og 2020, lyder det fra Henning Sønnichsen, salgsdirektør i Danish Crown Beef.

Forventningen er ifølge Henning Sønnichsen, at »kurven« følger foregående års tendenser. Her blev et fald i markedet efter nytår afløst af en markant forøget efterspørgsel, så snart vejret blev varmere, smittetallene igen faldt og kunderne fandt vej tilbage til restauranterne.

Læs også