Stort behov for påskedyr

Et stort behov for påskedyr betyder et markant løft til noteringen i Danish Crown Beef.

I den kommende uge stiger noteringen på følgende kategorier i Danish Crown Beef:

Mens noteringen i forvejen ligger nærmest historisk højt, vælger Danish Crown Beef nu at sætte ekstra tryk på afregningen for størstedelen af kreaturerne for at sikre slagtedyr til det store påskeryk.

Det betyder, at noteringen for ungtyre i alderen 12-24 måneder samt samtlige kvier, stude og unge køer i spændet 12-42 måneder stiger med 90 øre pr. kilo, mens køer og kvier over 42 måneder stiger 60 øre pr. kilo. Alle øvrige kategorier fastholder deres nuværende niveau.

Det er gedigne ordrer fra detail og restaurationsbranchen, der betyder, at Danish Crown ser lyst på tingene her to uger før påsken.

- Detailkæderne forventer et rigtig flot salg i påsken, hvilket afspejler sig i de ordrer, vi har modtaget i de forgangne uger på især det røde kød. Det betyder, at andelsejerne kan sikre sig rigtig flotte priser for en lang række af deres dyr i den kommende uge. Samtidig markerer påsken også starten på grillsæsonen, så mens en stor del af produkterne finder vej til påskebordene ude ved forbrugerne, kigger vi ind i en vedvarende efterspørgsel på dansk oksekød af høj kvalitet – og der er de 90 øre/kg nærmest et vink med en vognstang om, hvor populært dansk oksekød er lige nu, siger Finn Klostermann, administrerende direktør i Danish Crown Beef.

Kan blive en udfordring

Han pointerer, at mens efterspørgslen lige nu er exceptionelt god, er det ikke ensbetydende med, at den højere prissætning ikke på sigt kan blive en udfordring.

- Selvom der kan være lidt forsinkelse på, kan den øgede notering i sidste ende betyde en højere prissætning ude i detailbutikkerne. Og selvom forbrugerne higer efter dansk oksekød, er der også en øvre grænse for, hvor meget forbrugerne vil betale, når vi kommer på den anden side af påskedagene, hvor gæsterne skal forkæles, siger Finn Klostermann.

Europa hænger fortsat ved

Mens det danske detailmarked ruster sig til påskehandlen, fortsætter især de europæiske markeder med at lægge flotte ordrer. Betalingsvillige spanske kunder lægger fortsat beslag på en stor del af de forfjerdinger og rygge, som forlader Danish Crown Beefs slagterier, mens italienerne – og især Rom – i stor stil byder ind på bagfjerdingerne.

Samtidig har restaurationsbranchen både herhjemme, men især i Frankrig og det sydlige Europa, efterhånden rystet det værste af vinterens åg af sig. Forårssolens komme betyder derfor også flere ordrer til de professionelle køkkener.

- Indkøberne har været en smule forsigtige – blandt andet på grund af de stigende priser. Men med solen følger også en optimisme, som afspejler sig i ordrebøgerne. Alt peger på, at vi går et rigtig godt forår og sommer i møde – og hvis vi har lært én ting af corona, er det, at danskerne kan grille i al salgs vejr. Så selvom vi håber på en solrig sommer, kommer grillsæsonen alligevel til at betyde markant stigende efterspørgsel på vores produkter, lyder det fra Henning Sønnichsen, salgsdirektør i Danish Crown Beef.

Læs også