DC bremser kreaturnoteringens himmelflugt

Efter flere uger i træk med stigninger, bliver de nuværende priser fastholdt hos Danish Crown næste uge.
Kreaturnoteringen fra Danish Crown har de seneste uger været forbundet med én ting: Stigninger. Noteringen er steget med flere kroner pr. kg de seneste to måneder. Men ferieperioden er kommet i gang, og det spiller ind på noteringen, der i næste uge er uændret, oplyser Danish Crown.

Grillsortimentet klarer sig fortsat fornuftigt med burgerprodukterne som den absolut mest populære kategori, hvor godt vejr i de kommende uger blot vil skubbe salget yderligere op.

- Sommervejret har indtil videre ikke været ubetinget godt, men alligevel kan vi notere et rigtig fornuftigt salg. Så hvis prognoserne byder på flere dages sol i streg, vil det blot skubbe grillsalget yderligere i vejret. Samtidig oplever vi en fornuftig afsætning på eksporten, hvor især Sydeuropa formår at holde kadencen oppe på de hængende varer med gode prognoser for den kommende tid fra blandet andet Spanien, når turisterne fra hele Europa melder deres ankomst i den kommende tid, siger Henning Sønnichsen, salgsdirektør i Danish Crown Beef.

Foruden et fornuftigt afsæt til eksportmarkederne, formår Danish Crown Beef trods høje priser at holde bund i lageropbygningen og finde løsninger og afsætningskanaler.

Ligesom det har været tilfældet i de foregående måneder, fortsætter Foodservicesektoren med at lægge pæne ordrer. Blandt restauratørerne er der på grund af det høje prisniveau en begyndende tendens til at kigge mod billigere udskæringer fra Danish Crown Beef frem for de mest pristunge kategorier.

Slagtesituationen

En fortsat høj tilmelding af dyr til slagtning samt ferielukket på slagteriet i Aalborg betyder, at Danish Crown Beef i den kommende uge skubber dyr svarende til ca. én slagtedag foran sig.

For at nedbringe antallet af udsatte dyr har man på slagteriet i Holsted taget overarbejde i brug. Det kan ikke udelukkes, at der også vil forekomme udsættelser til den efterfølgende uge.
 

Læs også