bannerPos

Aktiemarkedet knækker

AF: PETER ARENDT

MARKEDSANALYTIKER MINAGRO.DK
30-07-2020 21:13
Hen over de seneste fem måneder har aktiemarkedet stort set vundet det tilbage i kursværdi, der blev tabt hen over coronakrisens begyndelse. Men er festen ved at ebbe ud igen, og er realiteterne ved at gå op for investorerne?

Vi har allerede set en guldpris stryge mod himlen for at slå nye historiske rekorder. Det er en stor inikator for, at frygten for et kollaps på de finansielle markeder stadig er til stede.

Men vi kan endnu ikke se den frygt på aktiemarkedet, og i blandt andet det tyske DAX30-index, der fortsat ligger tæt på de kursrekorder, der gjorde sig gældende tilbage i februar måned. Og så alligevel. For vi har kunnet konstatere, at opturen i det tyske aktieindex har været aftagende hen over de seneste uger.

Der er utvivlsomt et hav af sælgere på aktiemarkedet omkring det nuværende høje kursleje. Det er der en naturlig og psykologisk forklaring på. De investorer, der var med på nedturen, da coronakrisen satte ind i slutningen af februar og starten af marts, er stort set tilbage i nul nu.

Men undervejs har de haft store kurstab, og mange vil derfor være tilfredse med at komme ud ved de kursniveauer, som gjorde sig gældende inden krisen indtraf. Lige præcis af denne grund er der mange aktiesælgere omkring de kurstoppe, der blev skabt på blandt andet det ledende tyske og europæiske aktieindex, DAX30, ved årets begyndelse.

Vær påpasselig

DAX30 og aktiemarkedet generelt vil derfor gå en meget nervøs periode i møde. Allerede nu er aktiemarkedet og DAX30 begyndt at rykke på sig i nedadgående retning. Investorerne er så at sige kommet i tvivl om, hvorvidt det kan passe, at de store indeks vitterligt kan gå i nye rekorder fra før coronakrisen.

Det er et kendt fænomen, at der efter en fest på aktiemarkedet, som den vi har oplevet hen over de seneste fem måneder, vil indfinde sig en tvivl blandt investorerne, der potentielt kan vende over til decideret panik.

Derfor bliver det et par afgørende dage og måske uger, vi vil gå i møde på aktiemarkedet. Af samme grund anbefaler jeg, at du lige nu er påpasselig med at investere i aktier. Ikke mindst når vi samtidig kan konstatere, at guldprisen er i kraftig optur og nu har brudt med gamle rekorder fra 2011.

Fortsat uændret svinenotering

Danish Crown fastholder en svinenotering på 10,50 kroner i næste uge. Friland sænker økotillægget med 75 øre. Udsigt til flere udsatte svin.

Hvedeudbytte på godt ti tons i det midtjyske

På Gesinggaard nær Herskind vest for Aarhus regner de med, at høsten er i hus fredag aften og efterafgrøderne sået i løbet af weekenden. - Vi er godt med, lyder det med tilfredshed fra landmand Steen Nørgård, der midt i tilfredsheden gerne slår et slag for, at reglerne om slåning af brak ændres.

Fodringsdag holder fagfolk opdateret om de seneste fodringstendenser

Magneter, mineraler, »klima-midlet« 3NOP og non-GM-afgrøder er blandt emnerne på Fodringsdag 2020, der afvikles 9. september i Herning.

Dobbelt så meget nedbør i Midt- og Vestjylland som på Vestsjælland i vækstsæsonen

Store regionale forskelle på vejret i vækstsæsonen vil præge årets høstudbytter, vurderer Danish Agro på baggrund af data fra over 1.000 vejrstationer. De midtjyske landmænds marker har haft lavest temperatur og færrest solskinstimer.

Väderstad flytter til Fyn

Maskinproducent flytter fra Sjælland til Fyn i denne måned.

Udenlandske ansatte får lettere adgang til coronatests

Det er nu muligt for indrejsende arbejdskraft uden bopæl i Danmark at blive testet for Covid-19, selvom de ikke har symptomer.

Foderstyrke og fokus på rygspæktykkelse ved løbning

Polte skal ved løbning være 230 til 240 dage gamle, de skal veje 145 til 160 kg og have 14 til 15 mm rygspæktykkelse. Endelig skal de løbes i anden brunst, anbefaler Nutrimin.
Side 1 af 1895 (37893 artikler)Prev1234567189318941895Next