bannerPos

Markedsnoter: Fakta har fordoblet sit økologisalg på fem år

Redaktionen

10-10-2019 07:38

Siden 2015 har Coop-kæden Fakta løftet sin økologi-andel fra 5,8 procent til 12,6 procent. Det skriver FødevareWatch.

- Salget af økolgiske varer i discountkæden Fakta er vokset markant i de seneste fem år, og i år passerer omsætningen for første gang en milliarder kroner.

- Forklaringen er først og fremmest, at Fakta har forstærket indsatsen på økologi ved at udvide udvalget og dernæst styrke markedsføringen. Alene i løbet af de seneste 12 måneder har vi øget antallet af forskellige økologiske varer med cirka 50 procent, udtaler kædedirektør John Hornbech Christensen.

Fakta forventer, at den eksplosive vækst fortsætter i de kommende år, og vil fortsætte med at udvide med nye økologiske varer.

Spænding på afgrødemarkedet

Afgrødemarkedet handler i disse dage i et spind af fundamentaler og politik, konstaterer Jyske Bank i en afgrødekommentar.

- På den ene side er et vejrskifte på vej ned over det amerikanske afgrødebælte, og på den anden side hviler mange øjne på WASDE-rapporten torsdag, hvor også 13. runde handelsforhandlinger starter mellem USA og Kina.

Ifølge banken ventes koldt vejr at ramme nordlige og vestlige dele af det amerikanske afgrødebælte frem mod slutningen af denne uge.

- Det øger risikoen for frostskader til sent udviklede majs- og sojaplanter, der i forvejen har et efterslæb fra det våde forår. Derudover kan det forsinke høsten, der i forvejen halter efter gennemsnittet, som omtalt i kommentaren i går, skriver Jyske Bank.

Canola stiger

Den canadiske canola steg i forgårs på børsen i Winnipig for 7. dag i træk, og det skyldes ifølge Jyske Banks afgrødekommentar ufavorable vejrforhold, hvor op mod 30 centimeter sne frygtes at kunne falde i det sydlige Canada samt i Dakotas fra torsdag til fredag.

- Den canadiske canola er fortsat ude i kulden hos de kinesiske importører som en konsekvens af en diplomatisk krise, der har sendt priserne ned, alt imens en dårlig produktion i Europa har sendt priserne på rapsfrø op. Men forsyningsbekymringer grundet vejret samt et fastere vegetabilsk oliemarked begynder at understøtte canolaen, skrev banken i gårsdagens afgrødekommentar.

Danske virksomheder får brexit-hjælp fra regeringen

Små og mellemstore virksomheder får økonomisk hjælp til at forberede sig på Storbritanniens exit fra EU. Regeringen er klar med knap 50 millioner kroner til en brexit-handlingsplan. Den blev præsenteret af erhvervsminister Simon Kollerup (S) i går ved et besøg i tøjvirksomheden Les Deux. Det skrev Ritzau i går.

- Der er under tre uger til, at vi står over for den officielle brexit-dato. Det kan meget vel ende med et hårdt brexit. Og i den situation er det meget vigtigt, at dansk erhvervsliv lander så blødt som muligt. Det kræver forberedelse, og det er det, vores handlingsplan går ud på: At forberede virksomhederne på et hårdt brexit, siger Simon Kollerup ifølge Ritzau.

Handlingsplanen skal hjælpe med at give information og vejledning til virksomhederne, og de kan fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse desuden få støtte til at omstille sig, for eksempel med rådgivning om eksportmuligheder på det britiske marked, skriver nyhedsbureauet.

 

Robot gør dyrkning af roer rentabel

Firmaet Farmdroid har med deres markrobot FD20 skabt mulighed for blandt andet at dyrke økologiske roer, da robotten både sår og renholder marker på op til 20 hektar.

Vi står enestående stærkt

Mens eksempelvis tyske landmænd samles i dyb frustration til demonstrationer, fordi de ikke kan finde nogen venner, står vi i Danmark enestående stærkt, lød det fra formanden for Landbrug & Fødevarer på svineproducenternes årsmøde i går.

Tyske landmænd sendte fælles opråb til nationen

Tusindvis af landmænd fik politikerne i tale under landsdækkende traktordemonstrationer i går. Effektivt Landbrug var med, da landmændene i Slesvig-Holsten afviklede deres arrangement i Rendsborg.

Debatten på svinekongressen er uskøn

Der er for meget negativitet i debatten på svinekongressen. Tag nu ja-hatten på, lød opfordringen fra svineproducenten Jonas Würtz under debatten.

Harsk kritik regnede over formand på grund af tabt millionretssag

Formand Erik Larsen for Seges Svineproduktion fik hårde ord med på vejen fra henholdsvis formanden og næstformanden fra Danske Svineproducenter. Blandt andet på grund af hele balladen om DanBred og Danish Genetics samt den tabte retssag mod Ulrik Lundgaard fra Solvang Svineavl, som blev tilkendt syv millioner kroner.

Henrik Biilmann ny direktør i VikingGenetics

Nordisk kvægavlsforening, VikingGenetics, har udnævnt den hidtidige direktør for Friland A/S, Henrik Biilman, som administrerende direktør fra 1. februar 2020.
Side 1 af 1667 (33325 artikler)Prev1234567166516661667Next