Går nordpå for Nord-West-noteringen

Som ventet steg Nord-West-noteringen for smågrise med to euro til 63 euro, mens noteringen for 8-kilos grise steg med 1,30 euro til 41,40.

Det er gode tider for svineproducenter i Europa. For prisen på kød og smågrise ser fortsat ud til at stige, skriver Danske Svineproducenter i en markedskommentar. Med mindre Tyskland bliver ramt af afrikansk svinepest.

- Udsigten for de kommende måneder er fortsat meget positiv på det tyske grisemarked, hvis ASF ikke kommer til Tyskland. På kort sigt skal man imidlertid være klar over, at efterspørgslen efter slagteklare grise typisk falder lidt et par uger inden jul. Da svinekødet heller ikke kan afskibes til Kina i tide før den kinesiske nytårsfest, er det ikke usandsynligt, at slagtesvinenoteringen vil give lidt efter i december og/eller januar måned, skriver Danske Svineproducenter i en analyse.

Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer, at Nord-West noteringen i næste uge vil stige med yderligere tre euro til 66,00 euro. Det svarer til 529 kroner inklusiv vægtregulering.

Læs også