Maj Invest: Ingen recession på vej

Den globale økonomi er robust, og der kommer ingen recession i denne omgang.

Det konkluderer adm. direktør for investeringsforeningen Maj Invest, Jeppe Christiansen, i et nyhedsbrev.

- Global økonomi er inde i en periode med lavere vækst, men vi får ikke recession i denne omgang. De lave renter gør arbejdet og holder ”dampen” oppe, og samtidig er den lempelige finanspolitik i USA og Kina til meget stor hjælp, fordi det er med til at fastholde global efterspørgsel på et trods alt højt niveau.

- I USA ser vi fortsat en månedlig stigning i beskæftigelsen, og forbrugerne ser stadig lyst på fremtiden, tilføjer Jeppe Christiansen og fastslår, at der “på ingen måde” er tale om krisestemning hos de amerikanske forbrugere.

- Det ser lidt værre ud, når man spørger erhvervsledere. De er i stigende grad bekymrede. Den såkaldte CEO-confidence er for nedadgående og ramt af den bekymring, som knytter sig til den fortsatte handelskrig mellem USA og Kina og den usikkerhed, det giver at have en præsident, som søger konfrontationer. Men bemærk også her, at stemningen trods alt er på et bedre niveau end i 2016, da vi sidste gang havde en cyklisk konjunkturtilbagegang, skriver Jeppe Christiansen, og tilføjer:

- Amerikansk økonomi har realiseret en blød landing, og alt tyder på, at der er flere års økonomisk fremgang forude.

Ifølge Jeppe Christiansen er der endnu ikke dukket noget godt alternativ op, som den langsigtede investor kan købe som erstatning for aktier.

- Det er alene nødvendigheden af risikospredning og behovet for værdisikkerhed, der tilsiger, at man som investor skal have en vis andel obligationer i sin portefølje, bemærker han.


 

Læs også