bannerPos

Kina: Svinekød kan stige 70 procent i pris

Redaktionen

19-04-2019 20:04

Priserne på svinekød i Kina kan stige med op mod 70 procent i den anden halvdel af 2019, forudser den kinesiske regering.

Det skriver Palles Blog på Agrocom.dk. Regeringen i Beijing forventer, at faldet i svinekødsproduktionen på 5,2 procent til 14,63 millioner tons i første kvartal tager til i de kommende kvartaler. Det baseres på en tælling af søer, som viser et fald på 21 procent i marts sammenlignet med marts 2018, og det fald bekræfter februar-tællingen, som viste et fald i antallet af søer på 19 procent i forhold til februar året før, hedder det.

- Dataene fra regeringen viste også, at den samlede kødproduktion i Kina – altså inklusive lam, okse, kyllinger og svin faldt med 2,8 procent i første kvartal til 22,52 millioner tons. Samtidig er de kinesiske forbrugerpriser allerede steget og i marts ramte inflationen sit højeste siden oktober 2018 på grund af stigende kødpriser i landet, skriver Palles Blog på Agrocom.dk.

Manglen på svinekød i Kina har startet en dominoeffekt, der har påvirket priserne på svinekød overalt i verden.

Brede prisfald på afgrødemarkedet

Efter en række rolige dage på afgrødemarkedet bød tirsdagen på prisfald over hele linjen, skriver Jyske Markets fra Jyske Bank i deres afgrødekommentar. Det gik især ud over Matifhveden, der faldt med op mod to procent.

- Faldene kom på fornyet pessimisme blandt fondene, der øger deres short positioner på manglende efterspørgselsvækst og gode konditioner for afgrøderne, der giver udsigt til en god kommende høst, der vil bidrage til de i forvejen bugnende lagre, især i USA.

- Priserne formåede ikke at rette sig frem mod lukningen af markedet og lukkede tæt på dagens laveste niveauer, hvilket indikerer at prisfaldene ikke er overstået endnu, hedder det i analysen fra Jyske Markets.

- Der snakkes i det små om begyndende tørke, men der er fortsat lang tid til høst, og forholdene er trods alt ikke så kritiske, at det ikke kan nå at rette sig, hvis vejrprognoserne vender. Vejrmarkedet lader vente på sig, skriver selskabet videre.

Oliepriserne banker igen opad

Efter flere dage med stilstand på oliemarkederne bød tirsdagen igen på stærkt stigende priser på både Brent- og WTI-oliefuturerne. Den internationale Brent-råolie steg med 54 cent til 71,72 dollars på børsen i New York, mens den amerikanske WTI-future steg med 65 cent til 64,05 dollars.

Kampe i Libyen, kombineret med en nedgang i olieeksporten fra Venezuela og Iran, samt bekymringer om produktionsnedskæringer i OPEC-landene var årsag til de stigende priser, da forholdene skaber uvished om olieforsyningen.

Og der er udsigt til højere priser fremadrettet. Efter markedernes lukning tirsdag kom det frem, at USA’s oliereserver i sidste uge faldt med 3,1 million tønder, hvilket var langt mere end analytikeres forventning om et fald på 1,7 millioner tønder, skriver Reuters Bureau.

GDT-priser stiger for 10. gang i træk

Et lille jubilæum blev tirsdag i denne uge nået på den internationale GlobalDairy Trade-auktion i New Zealand. For 10. gang steg priserne. Denne gang dog blot med beskedne 0,5 procent. Det var ved tirsdagens auktion især salget af vandfrit mælkefedt og smør, som hev priserne opad.

Indekset er nu 1.082 efter, at det 20. november sidste år var nede i 846.

Danske landmænd har i 25 år hjulpet kolleger i Sydøstasien

Danske landmænd på studietur til Cambodia og Vietnam blev i 1994 starten på en langsigtet hjælp til kollegerne i de krigshærgede lande.

Stadig stort behov for vanding

Behovet for vanding er stadig stort i store dele af Danmark, hvor tørkeindekset målt mandag lå mellem syv og ti.

Nordjyske landmænd har vist de vil naturen og miljøet

Ansøgningsrunden for minivådområder 2019 er nu overstået, og her har landmændene i det nordjyske igen vist, at de tager de miljøudfordringer, landbruget står overfor, seriøst.

Driftsleder: Fungerer soen – så fungerer resten

Udfordringerne med tomme søer og gaspustere var store for et år siden på Ødum Engholm ved Hadsten. Et forsøg i besætningen med tang fra de norske fjorde har imidlertid vist sig som problemløser.

Kun de ti procent bedste slagtesvineproducenter lavede overskud i 2018

Kun de cirka ti procent bedste slagtesvineproducenter formåede at lave overskud i deres driftsgren i 2018, viser nye Business Check-tal.

Valggyser i vente for tidligere landboformand

Venstre står til at få tre-fire mandater i Europa-Parlamentet. Den tidligere mangeårige KHL-formand, Asger Christensen, der er EU-kandidat for Venstre, er formentlig lige på vippen til at blive valgt ind.
Side 1 af 1543 (30858 artikler)Prev1234567154115421543Next