bannerPos

Kina: Svinekød kan stige 70 procent i pris

Redaktionen

19-04-2019 20:04

Priserne på svinekød i Kina kan stige med op mod 70 procent i den anden halvdel af 2019, forudser den kinesiske regering.

Det skriver Palles Blog på Agrocom.dk. Regeringen i Beijing forventer, at faldet i svinekødsproduktionen på 5,2 procent til 14,63 millioner tons i første kvartal tager til i de kommende kvartaler. Det baseres på en tælling af søer, som viser et fald på 21 procent i marts sammenlignet med marts 2018, og det fald bekræfter februar-tællingen, som viste et fald i antallet af søer på 19 procent i forhold til februar året før, hedder det.

- Dataene fra regeringen viste også, at den samlede kødproduktion i Kina – altså inklusive lam, okse, kyllinger og svin faldt med 2,8 procent i første kvartal til 22,52 millioner tons. Samtidig er de kinesiske forbrugerpriser allerede steget og i marts ramte inflationen sit højeste siden oktober 2018 på grund af stigende kødpriser i landet, skriver Palles Blog på Agrocom.dk.

Manglen på svinekød i Kina har startet en dominoeffekt, der har påvirket priserne på svinekød overalt i verden.

Brede prisfald på afgrødemarkedet

Efter en række rolige dage på afgrødemarkedet bød tirsdagen på prisfald over hele linjen, skriver Jyske Markets fra Jyske Bank i deres afgrødekommentar. Det gik især ud over Matifhveden, der faldt med op mod to procent.

- Faldene kom på fornyet pessimisme blandt fondene, der øger deres short positioner på manglende efterspørgselsvækst og gode konditioner for afgrøderne, der giver udsigt til en god kommende høst, der vil bidrage til de i forvejen bugnende lagre, især i USA.

- Priserne formåede ikke at rette sig frem mod lukningen af markedet og lukkede tæt på dagens laveste niveauer, hvilket indikerer at prisfaldene ikke er overstået endnu, hedder det i analysen fra Jyske Markets.

- Der snakkes i det små om begyndende tørke, men der er fortsat lang tid til høst, og forholdene er trods alt ikke så kritiske, at det ikke kan nå at rette sig, hvis vejrprognoserne vender. Vejrmarkedet lader vente på sig, skriver selskabet videre.

Oliepriserne banker igen opad

Efter flere dage med stilstand på oliemarkederne bød tirsdagen igen på stærkt stigende priser på både Brent- og WTI-oliefuturerne. Den internationale Brent-råolie steg med 54 cent til 71,72 dollars på børsen i New York, mens den amerikanske WTI-future steg med 65 cent til 64,05 dollars.

Kampe i Libyen, kombineret med en nedgang i olieeksporten fra Venezuela og Iran, samt bekymringer om produktionsnedskæringer i OPEC-landene var årsag til de stigende priser, da forholdene skaber uvished om olieforsyningen.

Og der er udsigt til højere priser fremadrettet. Efter markedernes lukning tirsdag kom det frem, at USA’s oliereserver i sidste uge faldt med 3,1 million tønder, hvilket var langt mere end analytikeres forventning om et fald på 1,7 millioner tønder, skriver Reuters Bureau.

GDT-priser stiger for 10. gang i træk

Et lille jubilæum blev tirsdag i denne uge nået på den internationale GlobalDairy Trade-auktion i New Zealand. For 10. gang steg priserne. Denne gang dog blot med beskedne 0,5 procent. Det var ved tirsdagens auktion især salget af vandfrit mælkefedt og smør, som hev priserne opad.

Indekset er nu 1.082 efter, at det 20. november sidste år var nede i 846.

Nord-West noteringen falder

Nord-West noteringen falder i dag med 4 euro til 60,00 €.

Som en 3-trins raket: Sæt fart på økonomien

Vil man videreudvikle sin bedrift, er det vigtigt at kende såvel ens økonomi som de rigtige nøgletal. Og så har elementer som skatteregnskab, årsrapport og fraktilanalyse med benchmark stod betydning.

Nu kan man efterisolere på en eftermiddag

Energioptimering topper danskernes ønsker for boligen, og nu kan et nyt isoleringsprodukt opfylde ønsket nemt og endda kradsefrit.

Tolv meter ballevogn

Metsjö lancerer en tolv meter udgave af MetaX ballevogn med eller uden hydraulisk lastsikring.

Comeback til tysk læsser hos nordjysk forhandler

Efter ni års fravær er Tahlers minilæssere tilbage på programmet hos Vestergaards Maskinservice. Siden sidst har læsserne blandt andet fået hydraulisk hæve/sænke-tag og ny motor.

Chaufførlærlinge er vigtige for SPF-Danmark

Når SPF-Danmark A/S tager nye chaufførlærlinge ind, er det som oftest unge mennesker med en landbrugsmæssig baggrund.

Rolig uge i majs, kartofler og sukkerroer

Der er kun registreret få angreb af skadegørere i majs, kartofler og sukkerroer i planteavlskonsulenternes registreringsnet i ugens løb.

Nemt at se græsukrudt i vintersæden lige nu

Det er nu, du skal kigge efter græsukrudt, for det er nemt at spotte i den uhøstede vintersæd, lyder det fra Seges.
Side 1 af 1587 (31737 artikler)Prev1234567158515861587Next