bannerPos

Kina: Svinekød kan stige 70 procent i pris

19-04-2019 20:04

Priserne på svinekød i Kina kan stige med op mod 70 procent i den anden halvdel af 2019, forudser den kinesiske regering.

Det skriver Palles Blog på Agrocom.dk. Regeringen i Beijing forventer, at faldet i svinekødsproduktionen på 5,2 procent til 14,63 millioner tons i første kvartal tager til i de kommende kvartaler. Det baseres på en tælling af søer, som viser et fald på 21 procent i marts sammenlignet med marts 2018, og det fald bekræfter februar-tællingen, som viste et fald i antallet af søer på 19 procent i forhold til februar året før, hedder det.

- Dataene fra regeringen viste også, at den samlede kødproduktion i Kina – altså inklusive lam, okse, kyllinger og svin faldt med 2,8 procent i første kvartal til 22,52 millioner tons. Samtidig er de kinesiske forbrugerpriser allerede steget og i marts ramte inflationen sit højeste siden oktober 2018 på grund af stigende kødpriser i landet, skriver Palles Blog på Agrocom.dk.

Manglen på svinekød i Kina har startet en dominoeffekt, der har påvirket priserne på svinekød overalt i verden.

Brede prisfald på afgrødemarkedet

Efter en række rolige dage på afgrødemarkedet bød tirsdagen på prisfald over hele linjen, skriver Jyske Markets fra Jyske Bank i deres afgrødekommentar. Det gik især ud over Matifhveden, der faldt med op mod to procent.

- Faldene kom på fornyet pessimisme blandt fondene, der øger deres short positioner på manglende efterspørgselsvækst og gode konditioner for afgrøderne, der giver udsigt til en god kommende høst, der vil bidrage til de i forvejen bugnende lagre, især i USA.

- Priserne formåede ikke at rette sig frem mod lukningen af markedet og lukkede tæt på dagens laveste niveauer, hvilket indikerer at prisfaldene ikke er overstået endnu, hedder det i analysen fra Jyske Markets.

- Der snakkes i det små om begyndende tørke, men der er fortsat lang tid til høst, og forholdene er trods alt ikke så kritiske, at det ikke kan nå at rette sig, hvis vejrprognoserne vender. Vejrmarkedet lader vente på sig, skriver selskabet videre.

Oliepriserne banker igen opad

Efter flere dage med stilstand på oliemarkederne bød tirsdagen igen på stærkt stigende priser på både Brent- og WTI-oliefuturerne. Den internationale Brent-råolie steg med 54 cent til 71,72 dollars på børsen i New York, mens den amerikanske WTI-future steg med 65 cent til 64,05 dollars.

Kampe i Libyen, kombineret med en nedgang i olieeksporten fra Venezuela og Iran, samt bekymringer om produktionsnedskæringer i OPEC-landene var årsag til de stigende priser, da forholdene skaber uvished om olieforsyningen.

Og der er udsigt til højere priser fremadrettet. Efter markedernes lukning tirsdag kom det frem, at USA’s oliereserver i sidste uge faldt med 3,1 million tønder, hvilket var langt mere end analytikeres forventning om et fald på 1,7 millioner tønder, skriver Reuters Bureau.

GDT-priser stiger for 10. gang i træk

Et lille jubilæum blev tirsdag i denne uge nået på den internationale GlobalDairy Trade-auktion i New Zealand. For 10. gang steg priserne. Denne gang dog blot med beskedne 0,5 procent. Det var ved tirsdagens auktion især salget af vandfrit mælkefedt og smør, som hev priserne opad.

Indekset er nu 1.082 efter, at det 20. november sidste år var nede i 846.

Noteringen falder igen-igen

Noteringen for slagtesvin falder igen med 30 øre, og er nu på 11,10 kroner, selv om coronanedlukningen af Europa ser ud til snart at være et overstået kapitel.

Nu skal der forskes i loftshøjden på svinetransporter

Lovgivningen kræver at smågrises velfærd tilgodeses - også under transport. Et af elementerne heri er loftshøjden i bilerne. Der eksisterer imidlertid ingen videnskabelig dokumentation for, hvad loftshøjde betyder for grisene. Det skal et nyt forskningsprojekt give viden om.

Helms forbereder generationsskifte

I løbet af de næste tre år vil der blive gennemført et generationsskifte hos Helms TMT, fortæller den nuværende frontfigus, Kristian Helms.

GPS skal guide til fleksibel naturpleje

60 kreaturer har fået GPS-halsbånd på for at hjælpe Landbrugsstyrelsen med at finde vej til mere fleksible og attraktive tilskudssystemer til naturpleje.

Fik minister i tale om §3-forbud og efterafgrødekrav

Fælles for §3-dyrkningsforbuddet og det fremrykkede efterafgrødekrav er, at nogle landmænd oplever det, som om de får en stor økonomisk øretæve og usikkerhed om fremtiden, lyder det fra SLF, der forleden gik til miljøministeren med urimelighederne.

Overvældende tilslutning til Hobro Dyrskue

Der er tilmeldt 34 katalognumre til den første digitale udgave af Hobro Dyrskue. - Det er helt overvældende, lyder det fra arrangørerne.

Den danske foodservicebranche er på vej tilbage

Salget af Arla Pro-produkter er fordoblet, siden coronakrisen var på sit højeste tilbage i marts måned, og de seneste to uger er efterspørgslen steget med 30 procent. Det vidner om en foodservicebranche, som er på vej tilbage, lyder det fra Arla Pro.

Sæd-smitte fra Mors 2 afkræftes

Analyse afkræfter, at sæd fra Mors 2 har været kilden til PRRS i to produktionsbesætninger.
Side 1 af 1852 (37032 artikler)Prev1234567185018511852Next