bannerPos

Kinesisk import af svinekød eksploderer - det gør europæisk eksport også

Svinekød: Kinesisk import vs. Europæisk eksport i 1000 tons Søjlediagrammet viser en eksplosiv stigning i kinesisk import af svinekød fra 2017 og frem til og med 2020. I samme periode er den europæiske eksport af svinekød gået kraftigt op, eftersom Europa er den største eksportør af svinekød til Kina.

AF: PETER ARENDT

MARKEDSANALYTIKER MINAGRO.DK
14-01-2020 17:25
Den afrikanske svinepest der har mere end halveret Kinas svinebestand siden 2018, betyder, at landets import af svinekød eksploderer. Kinas import af svinekød i december måned 2019 var næsten 4 gange over hvad importen var i december måned 2018. Ligeledes er der tale om eksplosiv udvikling i den europæiske eksport af svinekød.

Den afrikanske svinepest der brød ud i Kina tilbage i september måned 2018, viste sig at være en bombe, der fik svineprisen til at skyde voldsomt i vejret specielt her i Europa. Selvom Kina nu også søger mod USA, Canada og Brasilien for at få dækket deres eskalerende behov for import af svinekød, så er det fortsat Europa, der står for størstedelen af eksporten afsvinekød til det store kinesiske marked. Nye tal viser, at

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Fortsat uændret svinenotering

Danish Crown fastholder en svinenotering på 10,50 kroner i næste uge. Friland sænker økotillægget med 75 øre. Udsigt til flere udsatte svin.

Hvedeudbytte på godt ti tons i det midtjyske

På Gesinggaard nær Herskind vest for Aarhus regner de med, at høsten er i hus fredag aften og efterafgrøderne sået i løbet af weekenden. - Vi er godt med, lyder det med tilfredshed fra landmand Steen Nørgård, der midt i tilfredsheden gerne slår et slag for, at reglerne om slåning af brak ændres.

Fodringsdag holder fagfolk opdateret om de seneste fodringstendenser

Magneter, mineraler, »klima-midlet« 3NOP og non-GM-afgrøder er blandt emnerne på Fodringsdag 2020, der afvikles 9. september i Herning.

Dobbelt så meget nedbør i Midt- og Vestjylland som på Vestsjælland i vækstsæsonen

Store regionale forskelle på vejret i vækstsæsonen vil præge årets høstudbytter, vurderer Danish Agro på baggrund af data fra over 1.000 vejrstationer. De midtjyske landmænds marker har haft lavest temperatur og færrest solskinstimer.

Väderstad flytter til Fyn

Maskinproducent flytter fra Sjælland til Fyn i denne måned.

Udenlandske ansatte får lettere adgang til coronatests

Det er nu muligt for indrejsende arbejdskraft uden bopæl i Danmark at blive testet for Covid-19, selvom de ikke har symptomer.

Foderstyrke og fokus på rygspæktykkelse ved løbning

Polte skal ved løbning være 230 til 240 dage gamle, de skal veje 145 til 160 kg og have 14 til 15 mm rygspæktykkelse. Endelig skal de løbes i anden brunst, anbefaler Nutrimin.
Side 1 af 1895 (37893 artikler)Prev1234567189318941895Next