bannerPos

Kinesisk import af svinekød eksploderer - det gør europæisk eksport også

Svinekød: Kinesisk import vs. Europæisk eksport i 1000 tons Søjlediagrammet viser en eksplosiv stigning i kinesisk import af svinekød fra 2017 og frem til og med 2020. I samme periode er den europæiske eksport af svinekød gået kraftigt op, eftersom Europa er den største eksportør af svinekød til Kina.

AF: PETER ARENDT

MARKEDSANALYTIKER MINAGRO.DK
14-01-2020 17:25
Den afrikanske svinepest der har mere end halveret Kinas svinebestand siden 2018, betyder, at landets import af svinekød eksploderer. Kinas import af svinekød i december måned 2019 var næsten 4 gange over hvad importen var i december måned 2018. Ligeledes er der tale om eksplosiv udvikling i den europæiske eksport af svinekød.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Politisk skifte bekymrende

Selv om statsminister Mette Frederiksen har sagt, at hun vil landbruget, kan regeringsskiftet godt give grund til bekymring for landbruget, mener formand for DM&E Agro, Søren Ulrik Sørensen.

Sådan holder du fast på dine gode folk

Sådan holder du fast på dine gode folk

Kæmpe bøde til DLG-ejet selskab i Tyskland

BLS, der er datterselskab til DLG-ejede HaGe, har fået en bøde på massive 29,25 millioner euro af tyske konkurrencemyndigheder for selskabets medvirken i en sag om ulovlige prisaftaler på sprøjtemidler.

Godt salg af nye sprøjter

Hos Horsch-importøren Stroco-Agro ApS hober ordrebekræftelser på nyt Horsch-grej sig op. Samtidig har der været et historisk flot salg.

Miljøminister tøver med ny vandløbslov

Der ikke behov for at ændre vandløbsloven for at kunne klimatilpasse og klimasikre vandløbene, da loven allerede rummer mulighed for det i dag, lyder det fra miljøminister Lea Wermelin (S).

Tvivl om Kinas intentioner

Fase 1 i en ny handelsaftale mellem USA og Kina indebærer, at Kina skal fordoble deres import af amerikanske afgrøder i forhold til, hvad der blev importeret inden handelskrige brød ud for nu godt to år siden. Men der hersker tvivl om, hvorvidt Kina vil leve op til aftalen.

Hvorfor dykker rapsprisen

Rapsprisen har i denne uge taget et stort ryk ned. Ikke fordi det ser godt ud for situationen med rapsfrø i Europa. Derimod skyldes prisfaldet en prissvag palmeolie og svaghedstegn i den konkurrerende sojaolie. Selvom rapsen kan falde yderligere i pris, er nedturen dog næppe langvarig.
Side 1 af 1747 (34925 artikler)Prev1234567174517461747Next