bannerPos

Markedsnoter: Chicagomarkedet i festhumør

Redaktionen

16-05-2019 06:01

Den samlede korttidshukommelse på afgrødemarkedet i Chicago er åbenbart ikke den længste. For tirsdag så det ud til, at den seneste Wasde-rapport, der var prisnegativ, var et overstået kapitel på afgrødemarkedet, skriver Jyske Markets i dagens afgrødekommentar.

- Den negative stemning har drevet priserne lavere, og en hel del negativitet er efterhånden priset ind, herunder en forlængelse af handelskonflikten. Omvendt betyder det, at der ikke er indpriset meget risikopræmie ind i afgrøderne, såsom en forsinkelse i tilsåningerne af såvel majs som sojabønner, som synes at være blevet overskygget af positive produktionsudsigter og Donald Trumps twitterkonto, hedder det i analysen.

- Vejret ser ikke ud til at bedres væsentligt den kommende uge, og op mod 20-30% af de amerikanske majsarealer risikerer ikke at være blevet tilsået når vi rammer 1. juni, med areal- og udbyttetab til følge, skriver Jyske Markets videre.

Priserne på både majs og møllehvede vejrede morgenluft og steg i løbet af tirsdagens med 3,5 og én procent.

Den gode stemning bredte sig

Det var ikke kun majs og hvede, der blev dyrere tirsdag i Chicago. Stemningen bredte sig til sojakomplekset, der endte dagen næsten fire procent højere end mandag.

Og der kan være flere stigninger på vej på de markeder, forudsiger en analyse fra Jyske Markets fra Jyske Bank.

- Fondene er indehavere af rekordstore solgte positioner i majs og sojabønner, og tilbagekøb af disse positioner, såkaldt »short covering«, bidrog yderligere til den positive stemning. Markedet holdt momentum dagen igennem, og det indikerer at stigningerne kan fortsætte de kommende dage, skriver Jyske Markets.

Fondene vil blive mere urolige, hvis det sker, da der er en del kontrakter, der skal lukkes, på trods af tirsdagens stigninger.

Svinepriser i ro i Kina

Selvom produktionen af svinekød er gået voldsomt ned i Kina på grund af afrikansk svinepest, bliver svinepriserne holdt i ro på verdens største marked for svinekød, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Stoppet for de store stigninger på det kinesiske marked for svinekød skyldes, at kineserne er begyndt at tømme lagrene med frossent svinekød ud på markedet, og samtidig har lovgivning betydet, at de store produktionsselskaber i det enorme marked er blevet ramt af nye restriktive regler for at sende frisk ferskt svinekød på markedet.

Det har betydet faldende efterspørgsel. Reglerne er lavet for at stoppe afrikansk svinepest, men har nogle afledte effekter.

- Regeringen går slagterier og frysehuse efter i sømmene, så der er ingen, der tør at købe grise, slagte dem eller sælge svinekød. Efterspørgslen efter smågrise er meget lille, siger Feng Yonghui, der er chefanalytiker hos researchfirmaet Soozhu.com.

Fra 1. juli skal alle svineproducenter i Kina teste hvert enkelt svin for afrikansk svinepest.

Kinas samlede sobeholdning faldt med 21 procent i marts måned sammenlignet med sidste år, og trods den nuværende stilstand, er priserne på svinekød på det højeste siden 2017.

Fantastiske muligheder for nytænkning til den nye regering

Dette er et læserbrev, som vi hos Effektivt Landbrug har valgt at bringe i vores medier.

Start med at teste gradueret udsæd på to marker til efteråret

Planteavler Anders P. Møller begynder at kunne se resultater af sin graduering af udsæd og gødning. Præcisionsjordbrug er en disciplin, man hele tiden kan bygge ovenpå – jo flere data, man indsamler, jo mere kan man optimere udbyttet, fremhæver han.

Oplev USA fra New York til Orlando

På en spændende studietur fra 27. oktober til 6. november kan man se mange af USA’s højdepunkter på østkysten, besøge interessante landbrug samt maskinfabrikken i byen New Holland, som har lagt navn til det kendte mærke.

Æblehøst bliver langt under middel

Årets høst af danske æbler bliver nærmest katastrofal. I hvert fald hvis man skal tro flere avlere på Sjælland.

Danske Vandløb: For mange er fortsat med i vandområdeplaner

Antallet af vandløb, der indgår i vandplanerne i den kommende periode, er fortsat urealistisk højt, mener organisationen Danske Vandløb.

Høstoverblik: Godt i gang med høsten i hele landet

Mejetærskerne er i denne uge blevet luftet i vinterbyggen i alle landsdele. Effektivt Landbrug har bedt en række konsulenter fortælle, hvordan høsten er kommet fra start i deres område.

- Jeg kan blive nødt til at blive konventionel landmand igen

Hvis forslaget om at nedsætte den tilladte brug af konventionel gylle og halm bliver vedtaget i økobranchen, så overvejer den økologiske planteavler Klaus Aage Bengtson, som driver små 1.100 hektar, at vende tilbage til konventionel produktion. - Det vil virkelig være ærgerligt, hvis det her bliver hastet igennem. For det virker uigennemtænkt, siger han.

Så høstes der strandsvingel

Onsdag blev de første hektar strandsvingel høstet på Vestfyn. Og den er overraskende tør.

Case IH udfordrer til dyst i marken

Er du frisk på en udfordring, er Case IH klar til at komme forbi med deres Axial Flow-mejetærsker i håb om at kunne præstere lidt bedre, end hvad du selv kan. De udfordrer andre mejetærskere i spild, kernekvalitet og kapacitet.
Side 1 af 1586 (31720 artikler)Prev1234567158415851586Next