bannerPos

Markedsnoter: Chicagomarkedet i festhumør

Redaktionen

16-05-2019 06:01

Den samlede korttidshukommelse på afgrødemarkedet i Chicago er åbenbart ikke den længste. For tirsdag så det ud til, at den seneste Wasde-rapport, der var prisnegativ, var et overstået kapitel på afgrødemarkedet, skriver Jyske Markets i dagens afgrødekommentar.

- Den negative stemning har drevet priserne lavere, og en hel del negativitet er efterhånden priset ind, herunder en forlængelse af handelskonflikten. Omvendt betyder det, at der ikke er indpriset meget risikopræmie ind i afgrøderne, såsom en forsinkelse i tilsåningerne af såvel majs som sojabønner, som synes at være blevet overskygget af positive produktionsudsigter og Donald Trumps twitterkonto, hedder det i analysen.

- Vejret ser ikke ud til at bedres væsentligt den kommende uge, og op mod 20-30% af de amerikanske majsarealer risikerer ikke at være blevet tilsået når vi rammer 1. juni, med areal- og udbyttetab til følge, skriver Jyske Markets videre.

Priserne på både majs og møllehvede vejrede morgenluft og steg i løbet af tirsdagens med 3,5 og én procent.

Den gode stemning bredte sig

Det var ikke kun majs og hvede, der blev dyrere tirsdag i Chicago. Stemningen bredte sig til sojakomplekset, der endte dagen næsten fire procent højere end mandag.

Og der kan være flere stigninger på vej på de markeder, forudsiger en analyse fra Jyske Markets fra Jyske Bank.

- Fondene er indehavere af rekordstore solgte positioner i majs og sojabønner, og tilbagekøb af disse positioner, såkaldt »short covering«, bidrog yderligere til den positive stemning. Markedet holdt momentum dagen igennem, og det indikerer at stigningerne kan fortsætte de kommende dage, skriver Jyske Markets.

Fondene vil blive mere urolige, hvis det sker, da der er en del kontrakter, der skal lukkes, på trods af tirsdagens stigninger.

Svinepriser i ro i Kina

Selvom produktionen af svinekød er gået voldsomt ned i Kina på grund af afrikansk svinepest, bliver svinepriserne holdt i ro på verdens største marked for svinekød, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Stoppet for de store stigninger på det kinesiske marked for svinekød skyldes, at kineserne er begyndt at tømme lagrene med frossent svinekød ud på markedet, og samtidig har lovgivning betydet, at de store produktionsselskaber i det enorme marked er blevet ramt af nye restriktive regler for at sende frisk ferskt svinekød på markedet.

Det har betydet faldende efterspørgsel. Reglerne er lavet for at stoppe afrikansk svinepest, men har nogle afledte effekter.

- Regeringen går slagterier og frysehuse efter i sømmene, så der er ingen, der tør at købe grise, slagte dem eller sælge svinekød. Efterspørgslen efter smågrise er meget lille, siger Feng Yonghui, der er chefanalytiker hos researchfirmaet Soozhu.com.

Fra 1. juli skal alle svineproducenter i Kina teste hvert enkelt svin for afrikansk svinepest.

Kinas samlede sobeholdning faldt med 21 procent i marts måned sammenlignet med sidste år, og trods den nuværende stilstand, er priserne på svinekød på det højeste siden 2017.

Stor optimisme op til årets sukkerroe-kampagne

Prøvetagninger tyder på, at årets sukkerroehøst kan blive rigtig god. Ses van der Have afholdt torsdag marktræf i samarbejde med Nordic Sugar og Bayer på Holgershaab ved Nørre Vedby på Nordfalster.

Tidlig etablering af vintersæd øger behovet for ukrudtsbeskyttelse

Ved senere ukrudtsbekæmpelse skal dosisen hæves for at opnå en tilsvarende effekt, påpeger Patriotisk Selskab. Der må aldrig behandles med prosulfocarb på tør sort jord inden fremspiringen.

ØL: - Vi skal levere på samfundets behov

Vandselskaberne er ligesom den brede befolkning ikke i tvivl om, at de vil have rent vand, og det vil blandt andet sige: Vand fri for alle rester fra landbrugets forbrug af syntetiske pesticider. Det samme gælder i vores mad. Vores kampagne er i det lys et debatindlæg, som kobler borgernes ønske om rent drikkevand med, at de aktivt kan vælge økologi.

Omlægning med succes

Det økologiske marked er i vækst. Vurderingen i branchen er derfor, at der også fremover vil være behov for flere økologiske producenter.

Prisen på omlægningskornet kommer op igen

Økologi er stadig populært og holder prisen. Prisfaldet på korn under omlægning til økologi er et bump på vejen. Det vurderer økologichef i Agri Nord, Thomas Vang Jørgensen.

Jerseyavlere: - Hvad så når markedet er mættet?

Inden længe er det slut med at aflive jerseytyrekalve, og som det ser ud nu, vil man i stedet kunne lave flere kvier til eksport. Men hvad så når eksportmarkedet er mættet, spurgte flere jerseyavlere ved gårsdagens årsmøde i Dansk Jersey i Esbjerg.

Styrelse lægger sig fladt ned og beklager efterafgrødebrev

Et brev fra Landbrugsstyrelsen, som blev sendt ud torsdag aften til landmænd med efterafgrøder, betød ekstra travlhed på planteavlskontorerne fredag morgen. Brevet gjorde landmænd i tvivl om, hvorvidt de havde indberettet deres efterafgrøder til styrelsen korrekt.
Side 1 af 1632 (32627 artikler)Prev1234567163016311632Next