bannerPos

Markedsnoter: Chicagomarkedet i festhumør

Redaktionen

16-05-2019 06:01

Den samlede korttidshukommelse på afgrødemarkedet i Chicago er åbenbart ikke den længste. For tirsdag så det ud til, at den seneste Wasde-rapport, der var prisnegativ, var et overstået kapitel på afgrødemarkedet, skriver Jyske Markets i dagens afgrødekommentar.

- Den negative stemning har drevet priserne lavere, og en hel del negativitet er efterhånden priset ind, herunder en forlængelse af handelskonflikten. Omvendt betyder det, at der ikke er indpriset meget risikopræmie ind i afgrøderne, såsom en forsinkelse i tilsåningerne af såvel majs som sojabønner, som synes at være blevet overskygget af positive produktionsudsigter og Donald Trumps twitterkonto, hedder det i analysen.

- Vejret ser ikke ud til at bedres væsentligt den kommende uge, og op mod 20-30% af de amerikanske majsarealer risikerer ikke at være blevet tilsået når vi rammer 1. juni, med areal- og udbyttetab til følge, skriver Jyske Markets videre.

Priserne på både majs og møllehvede vejrede morgenluft og steg i løbet af tirsdagens med 3,5 og én procent.

Den gode stemning bredte sig

Det var ikke kun majs og hvede, der blev dyrere tirsdag i Chicago. Stemningen bredte sig til sojakomplekset, der endte dagen næsten fire procent højere end mandag.

Og der kan være flere stigninger på vej på de markeder, forudsiger en analyse fra Jyske Markets fra Jyske Bank.

- Fondene er indehavere af rekordstore solgte positioner i majs og sojabønner, og tilbagekøb af disse positioner, såkaldt »short covering«, bidrog yderligere til den positive stemning. Markedet holdt momentum dagen igennem, og det indikerer at stigningerne kan fortsætte de kommende dage, skriver Jyske Markets.

Fondene vil blive mere urolige, hvis det sker, da der er en del kontrakter, der skal lukkes, på trods af tirsdagens stigninger.

Svinepriser i ro i Kina

Selvom produktionen af svinekød er gået voldsomt ned i Kina på grund af afrikansk svinepest, bliver svinepriserne holdt i ro på verdens største marked for svinekød, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Stoppet for de store stigninger på det kinesiske marked for svinekød skyldes, at kineserne er begyndt at tømme lagrene med frossent svinekød ud på markedet, og samtidig har lovgivning betydet, at de store produktionsselskaber i det enorme marked er blevet ramt af nye restriktive regler for at sende frisk ferskt svinekød på markedet.

Det har betydet faldende efterspørgsel. Reglerne er lavet for at stoppe afrikansk svinepest, men har nogle afledte effekter.

- Regeringen går slagterier og frysehuse efter i sømmene, så der er ingen, der tør at købe grise, slagte dem eller sælge svinekød. Efterspørgslen efter smågrise er meget lille, siger Feng Yonghui, der er chefanalytiker hos researchfirmaet Soozhu.com.

Fra 1. juli skal alle svineproducenter i Kina teste hvert enkelt svin for afrikansk svinepest.

Kinas samlede sobeholdning faldt med 21 procent i marts måned sammenlignet med sidste år, og trods den nuværende stilstand, er priserne på svinekød på det højeste siden 2017.

Leverer individuelle løsninger til hver landmand

Kør med maskinerne året rundt, men betal leasingydelserne i oktober, november og december, når likviditeten på bedriften har det bedst, lyder et tilbud.

Sen sprøjtning i vårsæd til forebyggelse af aks- og strånedknækning

Det anbefales kun at vækstregulere vårsæd, hvis der er en meget frodig vækst. Svampesprøjtning har også effekt mod aks- og strånedknækning.

Intensivt landbrug er vejen frem for klimaet

Hvis man lod os gødske mere, kunne dansk landbrug alene løse den danske del af klimaopgaven, mener skribenten.

Tilsagn om tilskud til jordfordeling

Klarlæg allerede nu, om der kan være grundlag for en jordfordeling, inden der åbnes for ansøgninger til en ny tilskudsordning, lyder rådet fra Søren Nørgaard Sørensen, advokat og partner, HjulmandKaptain.

Hvor tjener man pengene i sit markbrug?

Når man kender sine omkostninger og arbejder med sine nøgletal, stiger interessen for bedriften og evnen til forandringer. - Man tjener derfor typisk mere ved at deltage i et DB2-tjek, påpeger maskinkonsulent Christian Rabølle, VKST.
Side 1 af 1542 (30839 artikler)Prev1234567154015411542Next