Ny aktierekord

Det amerikanske aktieindeks S&P 500 satte onsdag ny rekord for tredje dag i træk, trukket af en vedvarende tro på en »fase 1«-aftale i handelskrigen, kombineret med bedre økonomiske data end ventet. Det skriver Jyske Bank i en afgrødekommentar.

- Privatforbruget holder næsten alene den amerikanske vækst oppe, men selvom tallene viser kortsigtet bedring, så er forbruget trendmæssigt under pres. Meget vil derfor afhænge af, om USA og Kina bliver enige om en aftale, hvor der ikke har været offentlige rapporteringer siden tirsdag. Tværtimod underskrev Donald Trump i går en lov, som støtter oprørerne i Hong Kong, der i sin korthed betyder, at USA årligt evaluerer Hong Kong særlige handelsstatus, og åbner for sanktioner for alle, som bryder menneskerettighederne i Hong Kong, skriver Jyske Bank, og tilføjer:

- Der er endnu ikke meldinger om hvordan Kina officielt vil svare igen, men de er naturligvis rasende, ligesom det næppe er med til at forbedre forhandlingsklimaet. Konsekvensen aflæses henover natten i Asien med lette røde markeder.

Læs også