Nye hug til oliepriserne

På trods af aftalen om produktionsbegrænsning blandt de store globale olieproducenter, er der ikke umiddelbart udsigt til at priserne vil gå opad foreløbigt.

Det internationale oliemarked er fortsat ramt af krise, delvist forårsaget af coronapandemien, men også på grund af en overflod af især russisk olie på markedet. 

Og selv om Rusland og de OPEC-landene i sidste uge indgik en aftale om at begrænse produktionen af olie, vil det ikke kunne afbøde det enorme fald i efterspørgslen, som coronakrisen har medført. 

Det forudser det internationale energiagentur IEA, der onsdag offentliggjorde deres månedlige rapport. Ifølge rapporten vil efterspørgslen falde med 29 millioner tønder om dagen i april måned, og dermed vil efterspørgslen være faldet til det laveste niveau i 25 år. Det skriver Reuters.

Rapporten fik påny konsekvenser for oliepriserne. Prisen på en tønde Brent-råolie faldt med over en dollar til 28,30 dollars pr tønde på børsen i London. Til sammeligning var prisen på 67 dollars ved årsskiftet.

Set over hele 2020 forventer IEA, at efterspørgslen efter olie vil falde med 9,4 millioner tønder om dagen, på trods af at de olieproducerende lande havde fået en solid start på året. 

Læs også