bannerPos

Markedsnoter: Svinenoteringen rammer 12 kroner

Redaktionen

23-08-2019 06:40

Fra mandag er den danske svinekødsnotering på 12 kroner for første gang siden oktober 2013. Det skriver Danish Crown i en markedsorientering.

- Personligt havde jeg faktisk forventet, at vi ville nå de 12 kroner tidligere, men en afmatning i salget til Kina i juni og juli satte en stopper for det. At det så sker nu, skyldes vores brede afsætning globalt, hvor vi på et tidspunkt, hvor markederne i Japan og det meste af Asien er prægede af uro, har et setup, der kan reagere hurtigt og udnytte de muligheder, der altid opstår i en periode med uro, fortæller Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown.

Forklaringen på det fornyede løft i priserne skal findes i Kina. Efterspørgslen fra Riget i Midten er stigende, men det er et marked, der har en meget ujævn rytme.

- Salget til Kina kommer i bølger. Det har det egentlig altid gjort, også på de typiske Kina-varer, men lige nu ser vi en stigende efterspørgsel, og det har løftet vores hjembragte priser generelt, siger Lars Albertsen.

I de første fem måneder af 2019 steg den danske eksport med 34.000 tons i forhold til samme periode i 2018, hvilket gav en øget eksportværdi på knapt 700 millioner kroner, viser tal fra Landbrug & Fødevarer.

Øko-grise falder med 80 øre

Markedsnoteringen for øko-grise falder med 80 øre i uge 35.

Økotillægget (i vægtintervallet 60 -104,9 kg) er på 5,20 kroner. Derudover kan grise, der er produceret ud fra nogle specifikke krav, få et kvalitetstillæg på 3 kroner.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at noteringen på det økologiske grisekød er på et kritisk lavt niveau, og det er absolut ikke alle leverandører, der kan tjene penge på denne afregning. Mens den konventionelle notering bare brager derudaf, drevet af efterspørgslen i Kina, har vi i Friland et minimalt marked i Kina, skriver direktør i Friland A/S, Henrik Biilmann, i sin seneste markedsberetning.

De lave priser på økologisk kød gælder ifølge direktøren ikke kun for Friland, men for markedet generelt.

- Når vi kigger ud i Europa, er der et overudbud på markedet for økogrise.

Kødet fra Frilandsgris, som primært sælges på det danske marked, er ifølge Henrik Biilmann i balance samlet set.

- Jeg tillader mig at notere mig, at den samlede afregning på Frilandsgris er fornuftig, velvidende at tillægget isoleret set er til den lave side, skriver han i markedsberetningen, som stammer fra den 16. august.

Tillægget for en Frilands-gris er 1,70 kr./kg i vægtintervallet 77,0-79,9 kg.

Hattrick af renterekorder

Den sidste auktionsdag i forbindelse med rentetilpasning på F1-, F3- og F5-lån er netop overstået i Totalkredit og Nykredit. Kontantlånsrenterne endte med et vaskeægte hattrick af renterekorder: F1 = -0,41%, F3 = -0,57% og F5 = -0,53%.

- Den tidligere rekord for F1 lyder på -0,21%, og på F3 og F5 hedder rekorden henholdsvis -0,28% og -0,04%, oplyser Totalkredit.

I alt har 21.500 boligejere og virksomheder fået ny rente på rentetilpasningslånet i forbindelse med auktionerne.

Palmeolie nåede højeste niveau i seks måneder

Mens møllehveden fortsatte nedturen onsdag og tangerede det laveste prisniveau i 16 måneder, på gode europæiske produktionsudsigter, så betød nye prisstigninger til palmeolien torsdag formiddag, at det højeste niveau i seks måneder blev nået, konstaterer Jyske Bank i sin afgrødekommentar.

Det er godt nyt for rapsfrøene.

Ifølge banken steg palmeolien på baggrund af god efterspørgsel og eksport samt forventninger om kun en lille stigning i de indonesiske lagre, kombineret med en euro, der igen svækkes.

 

Én guldmedalje og 39 sølvmedaljer i Hannover

John Deere løber sammen med Joskin med den eneste guldmedalje, der er uddelt til den kommende Agritechnica-udstilling i november. Danske Samson får sølv for en NPK-sensor.

Afventende stemning på svinemarkeder

Den fornyede fremgang i eksporten af svinekød til Kina har skabt en afventende stemning på de europæiske markeder, lyder det fra Danish Crown. I denne uge er noteringen uændret.

Godt høst-år målt på beredskabet

Høsten 2018 var en rekordhøst, hvis man tæller antal mejetærsker- og markbrande. Høsten 2019 er også en rekordhøst – dog på en meget mere positiv måde. Danske landmænd har generelt haft et godt udbytte og af god kvalitet for de fleste afgrøder landet over.

Vestjyllands Andel køber op i grovvarefirma

Vestjyllands Andel overtager 75 procent af aktiemajoriteten i grovvareselskabet Adival.

L&F: Der skal flere penge til jordfordeling

Den pulje, som forligspartierne bag tørkepakken er blevet enige om at afsætte til jordfordeling, er en start, men for lille, mener formand for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild.

Bred kreds af partier er enige om grøn jordfordelingsaftale

En bred politisk aftale mellem regeringen og aftaleparterne bag tørkepakken bliver startskuddet til en grøn multifunktionel jordfordeling. 150 mio. kroner er afsat til, at op til 6.800 hektar landbrugsjord ud fra lokale interesser kan blive omfordelt i lokale multifunktionelle projekter, der for eksempel både understøtter vandmiljø, klima, friluftsliv og drikkevandsbeskyttelse.

Landboformand roser miljøminister

Miljøminister Lea Wermelin (S) får ros af landboformand Frede Lundgaard Madsen for at ville sikre bedre data for spildevand. Han undrer sig dog over, at ministeren så skråsikkert fastholder, at spildevand kun står for 1 til 2 procent af den samlede kvælstofforurening.
Side 1 af 1636 (32716 artikler)Prev1234567163416351636Next