bannerPos

Markedsnoter: Svinenoteringen rammer 12 kroner

23-08-2019 06:40

Fra mandag er den danske svinekødsnotering på 12 kroner for første gang siden oktober 2013. Det skriver Danish Crown i en markedsorientering.

- Personligt havde jeg faktisk forventet, at vi ville nå de 12 kroner tidligere, men en afmatning i salget til Kina i juni og juli satte en stopper for det. At det så sker nu, skyldes vores brede afsætning globalt, hvor vi på et tidspunkt, hvor markederne i Japan og det meste af Asien er prægede af uro, har et setup, der kan reagere hurtigt og udnytte de muligheder, der altid opstår i en periode med uro, fortæller Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown.

Forklaringen på det fornyede løft i priserne skal findes i Kina. Efterspørgslen fra Riget i Midten er stigende, men det er et marked, der har en meget ujævn rytme.

- Salget til Kina kommer i bølger. Det har det egentlig altid gjort, også på de typiske Kina-varer, men lige nu ser vi en stigende efterspørgsel, og det har løftet vores hjembragte priser generelt, siger Lars Albertsen.

I de første fem måneder af 2019 steg den danske eksport med 34.000 tons i forhold til samme periode i 2018, hvilket gav en øget eksportværdi på knapt 700 millioner kroner, viser tal fra Landbrug & Fødevarer.

Øko-grise falder med 80 øre

Markedsnoteringen for øko-grise falder med 80 øre i uge 35.

Økotillægget (i vægtintervallet 60 -104,9 kg) er på 5,20 kroner. Derudover kan grise, der er produceret ud fra nogle specifikke krav, få et kvalitetstillæg på 3 kroner.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at noteringen på det økologiske grisekød er på et kritisk lavt niveau, og det er absolut ikke alle leverandører, der kan tjene penge på denne afregning. Mens den konventionelle notering bare brager derudaf, drevet af efterspørgslen i Kina, har vi i Friland et minimalt marked i Kina, skriver direktør i Friland A/S, Henrik Biilmann, i sin seneste markedsberetning.

De lave priser på økologisk kød gælder ifølge direktøren ikke kun for Friland, men for markedet generelt.

- Når vi kigger ud i Europa, er der et overudbud på markedet for økogrise.

Kødet fra Frilandsgris, som primært sælges på det danske marked, er ifølge Henrik Biilmann i balance samlet set.

- Jeg tillader mig at notere mig, at den samlede afregning på Frilandsgris er fornuftig, velvidende at tillægget isoleret set er til den lave side, skriver han i markedsberetningen, som stammer fra den 16. august.

Tillægget for en Frilands-gris er 1,70 kr./kg i vægtintervallet 77,0-79,9 kg.

Hattrick af renterekorder

Den sidste auktionsdag i forbindelse med rentetilpasning på F1-, F3- og F5-lån er netop overstået i Totalkredit og Nykredit. Kontantlånsrenterne endte med et vaskeægte hattrick af renterekorder: F1 = -0,41%, F3 = -0,57% og F5 = -0,53%.

- Den tidligere rekord for F1 lyder på -0,21%, og på F3 og F5 hedder rekorden henholdsvis -0,28% og -0,04%, oplyser Totalkredit.

I alt har 21.500 boligejere og virksomheder fået ny rente på rentetilpasningslånet i forbindelse med auktionerne.

Palmeolie nåede højeste niveau i seks måneder

Mens møllehveden fortsatte nedturen onsdag og tangerede det laveste prisniveau i 16 måneder, på gode europæiske produktionsudsigter, så betød nye prisstigninger til palmeolien torsdag formiddag, at det højeste niveau i seks måneder blev nået, konstaterer Jyske Bank i sin afgrødekommentar.

Det er godt nyt for rapsfrøene.

Ifølge banken steg palmeolien på baggrund af god efterspørgsel og eksport samt forventninger om kun en lille stigning i de indonesiske lagre, kombineret med en euro, der igen svækkes.

 

Åbent hus landet over

I denne weekend og de kommende weekender afholdes en række åbent-hus-arrangementer hos din lokale maskinhandler.

- Vi afventer politiets undersøgelse

Vi afventer politiets undersøgelse, siger Kim Heiselberg i kølvandet på en artikel i Avisen Danmark, hvor en blodprøve i en besætning under det såkaldte røde kontrolsystem (det vil sige en avls- eller opformeringsbesætning) skulle have været testet for PRRS, men hvor analysen angiveligt blev aflyst af en ledende medarbejder i Seges.

Minister vil styrke kontrol af dyrlæger

Et eksportcertifikat underskrevet af de danske myndigheder skal være uangribeligt. Derfor vil Fødevarestyrelsen nu styrke kontrollen med besætningsdyrlægerne efter et tilfælde, hvor anmeldepligten af husdyrsygdomme muligvis er blevet tilsidesat. Det konkrete forhold er anmeldt til politiet.

Femte år i træk med BNP-vækst på over 2 procent

Den danske økonomi er i topform, men corona-virusudbruddet kan give en vækstpause, vurderer Nykredit.

Dambruger sælger nu sit livsværk

Hellevad Mølles Dambrug i Sønderjylland er sat til salg. For det unge par, der vil arbejde med dyr og fødevareproduktion, er det et billigt alternativ til et landbrug. Positivt dækningsbidrag fra dag ét.

Årets Gartner 2020

Årets Gartner er kåret og det blev Lotte og Henrik Christensen, der er anden generation på Gunnar Christensens Planteskole, som blev grundlagt i 1962.

Stor forskel på tysk og dansk vedligeholdelse af vandløb

Et dronefoto af to nabomarker – en dansk og en tysk – gør det tydeligt, at der er forskel på afvandingsmulighederne i de to lande.

Vær klar, hvis eksporten lukker midlertidigt

Specielt producenterne af 30 kilos grise til udlandet bør forholde sig til risikoen for en midlertidig nedlukning af eksporten, hvis Tyskland for afrikansk svinepest. Men gå ikke i panik, lød det fra formanden for svineproducenterne i VKST på årsmøde.
Side 1 af 1782 (35623 artikler)Prev1234567178017811782Next