Tysk notering falder

Den tyske slagtesvinenotering faldt onsdag med 8 cent til 1,95 euro pr. kg (14,53 kr.). Det meddeler Danske Svineproducenter.
 
- Som forventet har det tyske slagtesvinemarked udviklet sig til at være købers marked. Vi vil komme til at mangle nogle slagtedage i de kommende uger i forbindelse med jul og nytår. Udbuddet er derfor rigeligt i forhold til efterspørgslen, og det er således slagterierne, der p.t. bestemmer, hvornår hvilke grise skal leveres. Med hensyn til helligdagene øger nogle tyske slagtesvineproducenter det nuværende udbud på markedet yderligere, idet de tilbyder forholdsvis lette slagtesvin. Det sørger for lidt prispres, skriver Danske Svineproducenter, og fortsætter:
 
- På kødmarkedet er efterspørgslens foreløbige højdepunkt overskredet: I Europa giver svinekødpriserne lidt efter, da handlen med kødprodukter til jul er afsluttet. I Kina er svinepriserne faldet lidt, måske allerede i forhåbning om større importmængder fra USA. Ikke desto mindre ligger prisniveauet både på hjemme- og eksportmarkedet fortsat på et højt niveau.
 
På grund af helligdagene er den tyske slagtesvinenotering gældende i de kommende 3 uger. Den næste prisfastlæggelse sker først onsdag den 8. januar 2020.
 

Læs også