Mekaniske redskaber fra Pöttinger

Pöttinger begynder fra 1. august i år at introducere maskiner til mekanisk ukrudtsbekæmpelse.

Tendensen fra forbrugerne i Europa er klar. Mere økologisk fødevareproduktion og mindre brug af kemi og det har Pöttinger taget seriøst til efterretning, ligesom flere andre store redskabsproducenter har gjort de senere år.

1. august i år udvider og introducerer den østrigske maskinfabrik produktsortimentet med mekaniske maskiner som stjernerullerensere, blindstrigler og radrensere.

De tre mekaniske maskiner

Pöttinger RotoCare-stjernerullerensere arbejder uafhængigt af rækkerne og skåner dermed planterne. Udover fordelene ved den mekaniske ukrudtsbekæmpelse er maskinen rustet til en række andre anvendelsesmuligheder.

For eksempel til at bryde skorpedannelser, at indarbejde gødning, luftning af græsarealer eller til minimal stubbebearbejdning. Arbejdsbredderne tilbydes i 6,6, 8,0 og 12,4 meter og kørehastigheder er fra 10 til 30 km/t.

Pöttinger TineCare-blindstrigle, der udover det patenterede trykfjedersystem og store dybdeføringshjul, er forsynet med et stabilt chassis med god vægtfordeling. Denne kombination sikrer et jævnt, perfekt resultat på alle fjedre. Et system til hurtigt skift af fjedrene sparer tid. Arbejdsbredderne tilbydes i 6,2, 9,2 og 12,2 meter.

Pöttinger FlexCare-radrenser tilbyder rækkeafstand, arbejdsbredde og diverse finjusteringer helt uden brug af værktøj. Radrenseren er kendetegnet ved en præcis dybdeføring og en arbejdsmetode, der skåner planterne. I forbindelse med de hydraulisk forskudte rammer kan der med kamerastyring, der kan leveres som ekstraudstyr, opnås endnu mere præcision i arbejdet. Radrenserne tilbydes i arbejdsbredder fra 4,7 til 9,2 meter.

 

Læs også