Stor opbakning til E&H-messen

85.000 kvadratmeter entreprenørmateriel er linet op i Herning i disse dage, hvor omkring 120 udstillere viser det nyeste grej af entreprenørmaskiner frem for entreprenør- og anlægsbranchen.

Lige overfor MCH Messecenter Herning udstiller mere end 120 virksomheder på E&H-messen alt det nyeste maskineri indenfor entreprenørmateriel. Udstillingen slutter på lørdag. Fotos: Per Jørgensen - Vi har netop afsluttet vores finansår pr. 30. september, og på gravemaskinesalg fra 9 tons og opefter er vores omsætning steget med 73 procent , siger maskinhandler og ejer af S.D. Kjærsgaard A/S, Palle Kjærsgaard.

Lige overfor MCH Messecenter Herning udstiller mere end 120 virksomheder på Entreprenør & Håndværk 2021 (E&H-messen) alt det nyeste maskineri indenfor entreprenørmateriel til entreprenør- og anlægsbranchen samt branchens beslutningstagere. Udstillingen løber over tre dage – torsdag, fredag og lørdag i denne uge. Udstillingen er arrangeret af brancheforeningen Maskinleverandørerne og MCH Messecenter Herning.

Den store entreprenørmesse spreder sig over 85.000 kvadratmeter og de besøgende får udover at se på maskiner også mulighed for at opleve maskinerne i aktion. Har de besøgende lyst til at prøve kræfter med maskinerne, er der også mulighed for det på en testbane, hvor flere udstillere stiller dozere, tromler, læssemaskiner og dumpere til rådighed, så de besøgende kan afprøve maskinerne i deres rette element.

E&H-messen handler ikke kun om materiel. Det handler i høj grad også om den bagvedliggende faglige viden, som sikrer materiellets optimale brugsevne og sikkerhed. Derfor afholdes der også danmarksmesterskab for entreprenørmaskinmekanikerlærlinge, hvor deltagerne skal dyste i fire discipliner, og kåringen finder sted på messens sidste dag lørdag. Årets finalefelt består af lærlinge fra Zeppelin Danmark, Harry Andersen & Søn, Hydrema Center Syd og Volvo Entreprenørmaskiner.

Branchen er i vækst

Der bygges som aldrig før i Danmark, og specielt store offentlige anlæg har buldret frem i de senere år, også under coronakrisen, hvor der har været sat ekstra turbo på anlægs- og byggebranchen. Der er flere store anlægsbyggerier planlagt de kommende år.

Hos S.D. Kjærsgaard A/S (SDK) er entreprenørbranchen en vigtig del af SDK-koncernen, der er importør af Case Construction-entreprenørmateriel.

- Som importør af Case Construction har vi fået mulighed for at have et landsdækkende salg og servicenet til hele entreprenørbranchen med de produkter, vi tilbyder, siger maskinhandler og ejer af SDK, Palle Kjærsgaard, og fortsætter:

- Vi har netop afsluttet vores finansår pr. 30. september og på gravemaskinesalg fra 9 tons og opefter er vores omsætning steget med 73 procent i finansåret, og alt i alt er vores omsætning steget med 25 procent af entreprenørmateriel i sidste finansår, men det skal ses i lyset af, at entreprenørbranchen har været gunstigt de sidste par år, og markedet har været i vækst for entreprenørmateriel, forklarer han.

Store anlægsinvesteringer på vej

- De næste par år venter jeg også markedet vil være stigende set i lyset af de store trafikforlig, der er indgået, blandt andet Femern, Limfjordstunnellen, klimainvesteringer, kloakseparering og en masse andre ting, som ligger og venter. Det kræver mange maskiner, siger han.

- Vi satser på to markeder. Landbrug er det Case IH Agriculture, hvor vi sælger traktorer, mejetærskere og pressere. Vi sælger ikke redskaber, sprøjter, såmaskiner eller gyllevogne, hvorimod på entreprenørsiden har vi valgt at være fullline med hovedproduktet Case Construction, og derudover har vi eneforhandling af Dieci-, Promove- og Mikasa-maskiner samt Akcela-smøreolieprodukter i Danmark.

SDKs omsætning er ligeligt fordelt mellem salg og service af entreprenør- og landbrugsmaskiner. SDK har afdelinger i Vrå, Frejlev, Hornslet, Karlslunde og Bornholm. Virksomheden sælger primært større entreprenørmaskiner, og det marked udgør cirka 20 procent, hvor SDK har en markedsandel på 10 procent af det marked. SDK sælger omkring 200 nye entreprenørenheder om året, og totalmarkedet i Danmark for nye entreprenørmaskiner er 4.000 til 4.500 maskiner årligt.

Læs også