Ambitionen for 2021 er nået – nu venter 2022

Søren Kristensen ramte i efteråret et magisk tal. Han solgte sin stenopsamler nummer 100 fra sin virksomhed Stoneless i Midtjylland. Det har ikke fået ham til at sænke ambitionerne, tværtimod – i 2022 skal stenopsamleren ud i verden.

Sådan ser den ud - model 2022. Foto: Søren Kristensen Søren Kristensen, Stoneless, solgte sin stenopsamler nummer 100 i september. Nu er han klar til at fokusere på at få sin maskine længere ud over landets grænser i 2022.

Målet var klart, da LandbrugNord for et år siden snakkede med Søren Kristensen.

Søren er indehaver af virksomheden Stoneless ApS, som udvikler, producerer og sælger stenopsamlere.

- Jeg har en ambition om at sælge 100 stenopsamlere i 2021, lød det.

Et mål han nåede allerede i september.

Flyttet i større lokaler

Men det er ikke det eneste, som er sket i den lille virksomhed, det seneste år.

For den gang, inden jul sidste år, stod Søren Kristensen med et halvt ben inde i Tyskland.

- I dag har jeg solgt de første fem maskiner i Tyskland og ansat en kørende sælger i landet, forklarer Søren Kristensen, som også har solgt maskiner i Sverige.

Startede med håndkraft

Den store efterspørgsel har gjort, at Søren nu for tredje gang flytter produktionen i nye og større lokaler for at have kapacitet og plads nok.

Det var ellers på markerne omkring fødehjemmet og slægtsgården ved Kjellerup i Midtjylland, at det hele startede. Søren skulle nemlig som barn samle sten på familiens marker, hvilket fik tankerne til at spire om, hvordan dette arbejde kunne gøres lettere. Et hav af timer senere, kunne Søren, inden han fyldte 18 år, fremvise en model, som ifølge ham selv lignede noget, der var løgn.

- Men jeg havde idéen og vidste, at maskinen kunne udvikles, forklarer Søren Kristensen.

Han er i dag uddannet klejnsmed. Under sin læretid købte han jern og andre materialer og brugte fritiden på mesters værksted, hvor maskinen blev udviklet.

- Efteråret 2018 var jeg nået så langt, at jeg havde et produkt, der kunne sælges, fortæller Søren, som efter at have færdiggjort sin uddannelse i 2020 gik all-in med stenopsamleren.

- Min kammerat laver maskinerne på et værksted i Randers. Imens sidder jeg i min kælderlejlighed i Silkeborg og prøver at styre det hele. Jeg er indkøbschef, salgschef, markedschef, udviklingschef, kundechef, og jeg ved snart ikke hvad. Nogle uger arbejder jeg 100 timer, andre 40, siger Søren.

Klar til verden

Søren Kristensen har fra start haft en ambition om, at hele verden i løbet af få år skal vide, hvad en Stoneless-maskine er. Og den ambition er gennem 2021 på ingen måde blevet mindre.

- Jeg er klar til at sælge til alle EU-lande, og jeg har fået flere henvendelser fra USA og Canada, siger Søren Kristensen, som er på jagt efter en medarbejder mere.

- Jeg vil gerne ekspandere hurtigst muligt. Nu er stensamlerens kvalitet så god, at jeg tør sende en maskine langt ud i verden, siger Søren, som næste år vil finde forhandlere udenfor landets grænser.

Stoneless fik i efteråret også det skulderklap at blive nomineret til den eftertragtede iværksætterpris, EY Entrepreneur Of The Year 2021 i kategorien Start-up.

Ét produkt, også i fremtiden

Søren har altid vidst, at han skulle være selvstændig, men troede nok egentlig, at han skulle være landmand. Sådan gik det ikke, og Søren Kristensen har nu en virksomhed i vækst, hvor han årligt omsætter for flere millioner.

- Jeg har fået øjnene op for, at ting kan lade sig gøre, når bare man vil dem. Og jeg synes, at det gennem de seneste år har været mere sjovt end hårdt. Selvfølgelig har jeg brugt mange timer. Men jeg har udviklet mig personligt, og det har jeg planer om at fortsætte med de næste mange år, siger Søren.

Og når det gælder selve produktet, er strategien klar:

- Jeg vil kun lave én model. Jeg vil beholde det ene produkt og så forfine det.

Måske investor i fremtiden

Flere kendte investorer har fået øjnene op for den 23-årige iværksætter, Søren Kristensen, som langt fra vil afvise, at en investor kan være interessant.

Men Søren Kristensen vil gå efter en bestemt type.

- Jeg har fået en mail fra Løvens Hule og er blevet spurgt, om jeg vil være med. Men jeg er afklaret med, at det skal jeg ikke ind i. Jeg kan klare mig kapitalmæssigt. Jeg har sparet op og arbejdet som en gal inden for landbruget for at tjene penge. Nu har jeg en god kassekredit, så jeg kan klare mig. Men det er klart, at næste år har jeg større ambitioner, så jeg er slet ikke afvisende over for et større samarbejde. Men det skal ikke bare være for pengene. Det skal være givende på andre måder, fastslår Søren Kristensen fra Stoneless ApS.

Om Stoneless-maskinen

Søren Kristensen har udviklet en stenopsamler.

Stenopsamleren fra Stoneless er en danskproduceret CE-mærket opsamler med en Honda-motor på 5,5 hestekræfter. Den spændes efter en ATV og kan samle sten op med en diameter på mellem seks og 50 centimeter, uden at føreren behøver at stige af ATV’en en eneste gang under opsamling. Maskinen kan også spændes efter en UTV og har for nylig også prøvet kræfter bag en minitraktor.

Læs også