Claas på plads øst for Storebælt

Røstofte Maskiner, der er en del af Danish Agro Machinery, overtog sidste år alle Claas-aktiviteterne på Sjælland og Lolland-Falster og pr. 1. januar i år overtog maskinforretningen også alt salg og service af Claas-produkterne på Bornholm.

Røstofte Maskiner A/S med afdelinger i Mern på Sydsjælland, Sakskøbing på Lolland og Mørkøv i Nordvestsjælland har pr. 1. januar overtaget samtlige aktiviteter i Nexø Smede- & Maskinforretning, herunder Claas-forhandlingen.

Dermed er selskabet nu eneforhandler af Claas’ store maskinprogram øst for Storebælt. Nexø Smede- og Maskinforretning skifter samtidig navn til Røstofte Maskiner afdeling Bornholm.

- I Danish Agro Machinery er vores mål at yde en optimal kundeservice for Claas i Danmark på salgsrådgivning, service og reservedele, både nu og i fremtiden. Vi tilpasser vores tilgang til salg og service på Sjælland og Bornholm til den strukturudvikling, vi ser nu og i fremtiden i dansk landbrug. Vores kunder bliver mere og mere specialiserede og det skal vi matche, udtaler Michael Husfeldt, direktør i Danish Agro Machinery A/S.

- Der er behov for specialisering og kompetenceløft de kommende år for at være konkurrencedygtig maskinleverandør til et mere og mere specialiseret landbrug i Danmark.Derfor har vi centraliseret alle vores aktiviteter øst for Storebælt og alle salgsaktiviteter på Sjælland og Bornholm er fremadrettet overgået til Røstofte Maskiner, forklarer direktøren for Danish Agro Machinery.

Vigtigt at være til stede på Bornholm

Det er maskinhandler Dann Nielsen, som står i spidsen for udvidelsen på Bornholm sammen med Danish Agro Machinery. Udover titlen som maskinhandler er han også administrerende direktør for Røstofte Maskiner, hvor han har en ejerandel på 25 procent. De resterende 75 procent ejes af Danish Agro Machinery.

- Vi ser frem til at drive forretningen på Bornholm videre. Det er en forretning, der har gjort det rigtig godt med salg af Claas-traktorer og mejetærskere, og det skal vi vedligeholde, siger Dann Nielsen, og fortsætter:

- Udover hele Claas-programmet og det øvrige maskinprogram fra Danish Agro Machinery kommer i tillæg Røstofte Maskiners egne agenturvarer i redskaber, der også vil blive markedsført på Bornholm, forklarer han.

- Vi er utrolig glade for, at det lykkedes at overtage Nexø Smede- og Maskinforretning. Det er en vigtig milepæl og strategi for os at være til stede på Bornholm – også for at fastholde og udvide vores markedsposition, hvor vi har mange mejetærsker- og traktorkunder, og dem ønsker vi at fastholde og servicere, fortæller Michael Husfeldt, administrerende direktør i Danish Agro Machinery.

Tilfreds med samarbejdet

Røstofte Maskiner har udover Claas-forhandlingen, Bednar, Spearhead, VM Dina-vogne, VM-minilæssere og Agrifac og i Røstofte Maskiner forhandles der også Kverneland, Bredal, Hardi og He-Va.

- Vi er 58 medarbejdere totalt og de sidste tre år har vi haft en positiv udvikling i både omsætning og bundlinje, siger Dann Nielsen.

- I dag kræver det megen kapital at være maskinhandler, selvom forretningen vækster. Det kræver store anlægsinvesteringer at være fullline-forhandler og det kræver rigtig megen kapital, blandt andet er vi lige nu i gang med at bygge 2.000 kvadratmeter isoleret maskinhal. Derfor er jeg yderst tilfreds med samarbejdet med Danish Agro Machinery.

Åbent hus

- Vi har haft en rejse med Claas siden 2012 og det har været positivt hele vejen igennem. I marts 2018 lavede jeg handlen med Danish Agro Machinery, der købte 75 procent af min forretning. Væsentlige beslutninger bliver taget lokalt, men store investeringer vender jeg selvfølgelig med Danish Agro Machinery, forklarer direktøren for Røstofte Maskiner.

Torsdag den 10. februar er der planlagt et stort åbent-hus-arrangement i Nexø-afdelingen og selve overdragelse af Nexø Smede- og Maskinforretning.

Læs også