Fem Vervaet-gyllenedfældere solgt

Valtec maskinforretning har solgt fem Vervaet-gyllenedfældere til forskellige maskinstationer og ifølge maskinforretningen, er de 21 kubikmeter store femhjulede gyllenedfældere skånsomme ved markerne.

- Maskinstationerne, og ikke mindst deres kunder, har fået øjnene op for, at de femhjulede Vervaet-nedfældere med udskydelig midteaksel, som fordeler marktrykket ud over et stort areal og derfor er skånsomme ved markerne, siger Steen Lerche Hansen fra Valtec i Gravens.

- Gyllemaskinerne er både skånsomme ved græsmarkerne, men også på sort jord efter pløjning. Når forårsgyllen er nedfældet i pløjejorden med en Vervaet, er der et jævnt såbed, ingen hjulspor til at irritere resten af dyrkningssæsonen, og det sætter mange pris på, forklarer han.

I mange andre lande læsses gyllen via separate pumper eller suges direkte ud af spaltekanalerne, hvor det i Danmark nærmest er tradition for, at gyllevognene selv kan læsse gyllen via en kran.

Dansk model

Vervaet har erkendt, at hvis man vil sælge gyllemaskiner i Danmark, så skal de have en læssekran. Den hollandske fabrikant har også lyttet sig frem til, at de danske kunder vil have store dækmonteringer og GPS-løsninger. Derfor findes der en »dansk« Vervaet-model.

Den kaldes Vervaet Hydro Trike 5x5 DK og kendes på et ekstra stort forhjul, læssekran med læssekapacitet på 13 til 14 kubikmeter pr. minut – fuldt læsset på knap to minutter, træk på alle fem hjul og som er forberedt til det gps-system, den enkelte kunde foretrækker.

Alle de fem nye Vervaet-nedfælder er af denne model, men der er alligevel sket individuelle tilpasninger efter kundernes ønsker og behov. De fem danske kunder har for øvrigt fået en uventet bonus med i handlen. Først på året lancerede Vervaet en helt ny brugerplatform med blandt andet mulighed for gradueret tildeling af gylle og udveksling af data mellem maskine.

Læs også