Faste kørespor i græsmarken

Med danske Siwi Combi Hitch får du mulighed for at skifte mellem redskaberne hurtigt og effektivt. En god måde at have faste kørespor på i græsmarkerne.

Flere inkarnerede tilhængere af faste kørespor drømme om at have faste kørespor i græsmarkederne, og undgå at køre med tømmevogn ved siden af finsnitteren. Det kan relativt nemt opnås ved at udstyre både finsnitter og traktor med en Siwi Combi Hitch-system.

Via Siwi Combi Hitch-aggregatet trækker finsnitteren selv en stor frakørselsvogn med gennem marken og sætter den efterfølgende af på forlandet for at tilkoble en tom vogn og fortsætte finsnitterarbejdet. I mellemtiden kører en traktor den fyldte vogn til tømning og retur til marken.

På den måde undgår man at have en traktor med frakørselsvogn kørende ved siden af snitteren og derved belaste græsmarken mellem køresporene.

Dansk opfindelse

Siwi Combi Hitch er en dansk opfindelse og er i princippet en hydraulisk kuglehitch med en avanceret tilkoblingsplade, der rummer alle tilslutninger. såsom hydraulik, el og eventuelt Isobus. Koblingspladen matcher en tilsvarende plade monteret på vognens træk og selve sammenkoblingen mellem pladerne sker via et hydraulisk stempel.

Det hele styres fra en kontrolboks i finsnitterens kabine. I det viste tilfælde er systemet ekstraordinært forsynet med trykluftskoblinger, så luftbremserne på de Krampe-vogne, der anvendes som »efterløbere«, aktiveres.

Læs også