Veterantraktorer på forårsarbejde

Foråret har også sat gang i Motor- og Veterantraktorklubben Fyn, der mødtes første gang den 9. april til pløjning og møgspredning i Strib.

To gange i april mødes Motor- og Veterantraktorklubben Fyn til forårsdage med spredning af staldgødning og pløjning. Første gang var den 9. april hos Krista og Karl Erik Jeppesen i Strib.

- Vi var 11 mand, der kørte, fortæller Gunnar Larsen, der er næstformand i bestyrelsen.

- Fem traktorer med plov og seks traktorer med møgspredere, så vi nåede det hele, og marken står nu klar til at blive sået – formentlig med majs, så snart vi får lidt varme igen.

 

Fine gamle traktorer

De anvendte traktorer var af mærkerne Bukh, Case IH, Deutz, Fordson, Layland og Fiat.

- Det er nogle gamle, fine traktorer alle sammen, og vi nyder – os der er kommet lidt op i årene – at køre med de maskiner, mange af os kørte med, da vi var unge, og traktorerne var helt nye, siger Gunnar Larsen.

 

- Vi har det sjovt

Møgsprederne var primært JF, Tim og Solus vogne og en enkelt Lysbro svinglæsser, hvor bomkæden gik i klemme i siderammen, inden den sprang, og møget måtte skovles af.

- Det fik vi meget sjov ud af, fortæller Gunnar Larsen og understreger dermed det vigtige i, at de socialt også har det utroligt godt i klubben.

De gamle maskiner kører igen den 23. april. Her mødes de engagerede klubmedlemmer på Hovvej i Rudme.

Læs også