Brdr. Toft får import af svenske sneglevogne

Brdr. Toft Maskinforretning genoptager importen af de svenske Grain Saver GS-sneglevogne.

Svenske Farm Mac driver både storlandbrug og gennem mere end fire årtier også et firma med udstyr til kornbehandling. Farm Mac importerede for år tilbage sneglevogne fra Argentina, men besluttede for over 10 år siden at udvikle sin egen serie af sneglevogne, der er udviklet med erfaring fra landmænd og tilpasset kravene på det skandinaviske marked.

De blå Grain Saver GS-sneglevogne har været en stor succes på flere markeder og er også som nævnt tidligere solgt i Danmark.

Grain Saver-vognene fås i to størrelser. GS-12 med enkeltaksel og en kapacitet på 12 kubikmeter. GS-24,5 med bogieaksel og en kapacitet på 24,5 eller med forhøjninger helt op til 28,5 kubikmeter.

Tømmesneglen er synkroniseret med bundsneglen

Vognene er boltet sammen med rustfri bolte, hvilket giver vognen lang levetid. De kraftige aksler kommer fra BPW og vognen er med stærke gear fra Roderberger.

Den kraftige tømmesnegl er synkroniseret med bundsneglen, hvilket giver høj tømmekapacitet uanset stillingen på tømmesneglen. Der kan aflæsses i højder fra 2,3 til 4,5 meter. Vognene har tillige bundtømning og kan således læsse af over en korngrav på under ét minut.

Læs også