Grimme præsenterer nye maskiner på PotatoEurope

Den tyske maskinproducent, Grimme, præsenterer en række nye maskiner på dette års PotatoEurope, der afholdes 7. og 8. september i Rittergut Bockerode lidt sydvest for Hannover.

Blandt andet kan de besøgende se Grimmes nye torækkede optager Select 200, der har mange forskellige optagermuligheder. Optageren leveres med mange nye features, som den unikke ActiveSteering-akselstyring og en transportbredde på under 3 meter.

Alle jordkæder kan udstyres med det patenterede, trinløst indstillelige og reversible VarioDrive træk, der kombinerer fordelene ved et mekanisk og hydraulisk træk. I forbindelse med Speedtronic-Web tilpasses jordkædehastighederne automatisk ved hjælp af belastningen og hastigheden fremad.

Separatoraggregaternes unikke alsidighed giver mulighed for optimal tilpasning til forskellige optagelsesbetingelser. MultiSep, dobbelt-MultiSep, rulleseparatoren (RollerSep) eller pigbåndstopkæden (HaulmSep) monteres med diverse automatikfunktioner i maskinen.

For at opnå en maksimal separationseffekt er det for første gang muligt at kombinere et dobbelt separatoraggregat og en Blower (TurboSep). Der opnås maksimal skånsomhed ved at indstille separatoraggregaterne i en tydelig stejlere vinkel.

Isobus-styret

Betjeningen af Select 200 er let og udføres som standard ved hjælp af Isobus. Her kan traktorens Isobus-terminal eller Isobus-betjeningsterminalen CCI 800 eller CCI 1200 anvendes. Den intuitive betjeningsflade gør betjeningen let for chaufførerne, så de mange forskellige automatikfunktioner, som Speedtronic-Web og Speedtronic-Elevator, kan konfigureres uden problemer.

Den standardmæssige tilknytning til myGrimme giver mulighed for at udveksle maskin- og opgavedata ved hjælp af agrirouter med bedriftens eget Farm Management-informationssystem.

Den automatiske akselstyring øger komforten på forager, reducerer vendekredsen og giver mulighed for optimal indkørsel ind i rækken. I vejtilstanden forholder systemet sig som en klassisk medstyring, hvor chaufføren aflastes. Med ActiveSteering er det lykkedes at udvikle en elektronisk styret, hydraulisk styring, som afvikles uden ekstra koblingspunkt til trækmaskinen.

Ved kurvekørsel beregnes hjulstillingens nominelle vinkel kontaktløst, og akslen styres aktivt. Dette kan altid tilsidesættes manuelt. Systemet kan køres i forskellige tilstande, som kan vælges ved hjælp af Isobus-terminalen. Optageren tilbydes med et 1.200 mm bredt elevatorbånd som ekstraudstyr.

Læs også