Kloakuddannelse indfører digitalt træk og slip

AMU-Center sparer penge og får et stærkt og brugervenligt program til digitale kloaktegninger.

Uddannelsessystemet har for alvor fået øjnene op for brancheforeningen DM&E’s software tegneprogram til kloakering. Det samme gælder et program til skilteplanlægning på vejene.

AMU-Center Fyn skifter nu som den første uddannelsesinstitution leverandør til DM&E.

- Vi har hidtil brugt et andet digitalt tegneværktøj til undervisningsbrug. Men det blev for dyrt, og vores administration bad os kigge på noget andet. Valget faldt på DM&E’s tegneprogram til kloakker, der er en væsentligt billigere løsning og samtidig væsentligt nemmere at lære at bruge, siger Lars Gotfredsen, anlægsfaglærer på AMU-Center Fyn. Han tilføjer dog, at man mangler at få hverdagens erfaringer med produktet.

- Men vi ved, at det er populært blandt kloakmestre, så derfor er vi ikke bange for at købe det, siger han.

Tegneprogram med stor succes

Tegneprogrammet er meget populært allerede ude blandt landets kloakmestre, og det skyldes ifølge konsulent for entreprenørområdet i DM&E, Sebastian Skipper Ravn, den nemme tilgang til at bruge programmet:

- Det er faktisk første gang, at uddannelsessystemet har efterspurgt programmet, og det er vi ret glade for, for vi har allerede rigtig mange brugere ude blandt kloakmestrene, og det her betyder, at de nye kloakmestre allerede får stiftet bekendtskab med på uddannelsen. Så er det endnu nemmere at bruge, siger Sebastian Skipper Ravn.

Træk og slip på computeren

Han tilføjer, at det er enkelheden i programmet der gør, at en blyantstegning umiddelbart og meget hurtigt kan overføres digitalt.

- Programmet indeholder alle relevante symboler for alle de gængse rørtyper, bøjninger med videre. Det er bare at trække dem fra oversigten og ind på et standarddokument. Og når man en gang for alle har fået logo og andre data sat op nede i hjørnet på standarddokumentet, så er man klar til at tegne og man behøver ingen forudsætninger for det, siger han.

DM&E har også et program til tegning af vejskilteplaner, som nu også glider ind i uddannelsessystemet, for AMU-Center Fyn har ligeledes valgt at købe 30 licenser til dette program.

- Det er i dag nødvendigt at kunne aflevere tegninger digitalt. De tider er forbi, hvor man kan sætte et par streger på et stykke papir, siger Sebastian Skipper Ravn, der tilføjer at systemet også kan scanne en analog tegning ind, så man kan arbejde videre digitalt.

Nemt og overskueligt

Enhver kan på få minutter sætte sig ind i tegneprogrammerne fra DM&E. DM&E Kloakmodul & Visio Professional er et nemt, overskueligt og brugervenligt tegneprogram til den professionelle kloakmester, hvor man ved hjælp af træk og slip med musen henter foruddefinerede tegningselementer over på papiret og derved lynhurtigt sammensætter sin tegning. Programmet kan blandt andet arbejde med scannede tegninger samt billede- og PDF-filer. Det gør tegnearbejdet tidsbesparende, da man ofte kan finde tegningsmateriale, hvor bygninger og veje mv. allerede er indtegnet.   

Læs også