- Det er mængden, der tæller

Lintrup Maskinhandel omsætter et større antal brugte traktorer årligt. Også importen af de indiske Solis kompakttraktorer er blandt de mange aktiviteter for Frederik Møller Jensen og de 16 medarbejdere.

På plænen foran Lintrup Maskinhandel står to gigantiske Grimme roeoptagere. Og det næste man møder på vej ind til virksomheden midt ude i det sydjyske landbrugsland, er en lidt ældre knækstyret John Deere traktor.

Mellem udstillingshallerne, som er spækket med splinternye indiske kompakttraktorer, nyere traktorer og maskiner, er rækker af brugte traktorer linet op på langs med en rund græsplæne og volden, som afgrænser det nyrevne udstillingsareal med de omliggende marker.

På én gang vidner det om stor aktivitet og samtidig ordentlighed til mindste detalje.

25-års jubilæum

- Alle medarbejderne skal have ros for, at det ser pænt ud. Og så er det altid nemmere at arbejde, hvor der er orden, og hvor værkstedsgulvet fejes en gang imellem, indleder Frederik Møller Jensen, da MaskinParken i den forgangne uge var taget til Lintrup syd for Brørup for at sætte fokus på den driftige maskinhandel.

- Samtidig signalerer det, at der er styr på tingene, og at kunderne trygt kan handle med os, fortsætter den 46-årige indehaver, som sammen med sine 16 medarbejdere den 1. april i år markerede, at det var 25 år siden, at han grundlagde maskinhandlen på fødehjemmet på Skovlundvej.i virksomheden.

Frederik Møller Jensen, der er femte generation på den lille landbrugsejendom, har arvet handelstalentet, idet både farfaren med samme navn og faderen, Jens Møller Jensen, ernærede sig med handel med heste og kreaturer.

Allerede som 11-årig fik han sin første grå Ferguson som løn for at hjælpe til på minkfarmen hos en nabo, og den blev hurtigt videresolgt. Siden fortsatte han, sideløbende med lærepladsen som automekaniker, at opkøbe og sælge Ferguson’er. Det blev til stadig flere og flere, og volumen gjorde, at momsnummeret og dermed firmaet var en realitet den 1. april 1997.

Sælger traktorer til hele verden

Handel med brugte traktorer er stadig en af hovedaktiviteterne hos Lintrup Maskinhandel til danske landmænd og ikke mindst til eksport.

Frederik Møller Jensen startede sin forretning nærmest samtidig med internettet, og salget er med årene bredt sig til det meste af verden. Det gælder lige fra mindre traktorer til store brugte, nyere traktorer.

- Vi opkøber og sælger hele spekteret, fastslår han og nævner, at Østeuropa er det største marked, mens Afrika og andre fjerne egne især aftager de lidt mindre og ældre traktorer.

Mejetærsker til Chile

Også mejetærskere, som blandt andet kommer ind, når Frederik Møller Jensen aftager brugt grej fra maskinforretninger eller ved opkøb af hele maskinparker, sælges både herhjemme eller til eksport. I en af udstillingshallerne viser han en John Deere rotormaskine, som er på vej til en kunde i Chile.

- Vi vurderer naturligvis fragtomkostningerne ved sådanne handler, og selvfølgelig skal der være økonomi i det. Ellers gør vi det jo ikke, fastslår han og understreger, at princippet er, at pengene følger med maskinen og omvendt.

Betalingen skal derfor falde, inden maskinen læsses og sendes afsted. Alligevel erkender den sydjyske maskinhandler, at han da blevet snydt.

- Selvfølgelig er jeg da det, men det er spændende marked, at agere i - med både muligheder og faldgruber. Og det er ikke blevet mindre spændende med krigen i Ukraine, der er et stort marked for landbrugsmaskiner.

Fem roeoptagere

Tidligere på året tog Frederik Møller Jensen selv en spændende chance, da han købte to brugte Grimme Maxtron selvkørende 6-rækkede roeoptagere i Tyskland fra henholdsvis 2015 og 2018.

- Der må være et sted i verden, som har brug for sådanne maskiner, tænkte jeg.

Og efterfølgende købte han rent faktisk tre mere af slagsen, alle fra 2018. Den første er solgt, og flere kunder har vist interesse for de store roeoptagere.

 

Udlejning

På værkstedet er et par gummigeder ved at blive gjort klar til udlejning. Lintrup Maskinhandel tilbyder således både salg og udlejning af entreprenørgrej. Det samme gælder i øvrigt også traktorer.

- Det passer godt ind i vores butik. Ofte drejer det sig om et akut behov, der kan ende med en handel.

På turen rundt i virksomheden viser Frederik Møller Jensen endnu en aktivitet, nemlig det store lager af Solis kompakttraktorerne, som Lintrup Maskinhandel importerer fra Indien, og som sælges via forhandlere over hele Danmark.

Import siden 2015

- Det er en kvalitet, vi til enhver tid kan stå inde for. Det vidner de få reklamationer om, forsikrer maskinhandleren og tilføjer, at fabrikken er verdens største med en årsproduktion på 170.000 traktorer.

Solis-importen har Lintrup Maskinhandel haft siden 2015, og i dag har den indiske traktorproducent importører i alle europæiske lande. Traktorerne, som er opbygget af kendte komponenter og med et stort udstyrsprogram, fås i størrelserne 26, 50, 75 og 90 hk.

- Vi sælger mange af disse traktorer til både mindre landsteder, anlægsgartnere eller entreprenører, som har brug for en kompakt og driftssikker trækkraft måske med en frontlæsser.

Lintrup Maskinhandel har i den sammenhæng også import af tilbehør til frontlæssere. Desuden er stedet også forhandler af ATV’ere fra Honda.

Mængde-virksomhed

- I alle vores aktiviteter ønsker vi at have en stor volumen. Vi har en forretning, hvor det ikke mindst er mængden, der tæller. Det passer godt ind i vores virksomhed, afrunder Frederik Møller Jensen på spørgsmålet om fremtiden for hans forretning.

- Vi skal være klar til de forskellige krav og ønsker, og være omstillingsparate. Ligesom de dygtige danske landmænd, som mødes respekt i alle vores markeder, skal vi være effektive.

- Og heldigvis er det sjovt at gå på arbejde hver eneste dag, så det vidner vel om, at det går ganske godt

Lintrup Maskinhandel

● Grundlagt 1. april 1997 af Frederik Møller Jensen på fødegården ved Lintrup syd for Brørup, hvor han er femte generation. Gift med Sabine Hundstrup, to sønner på 18 og 16 år samt datter på 11 år

● Hovedaktiviteterne er køb og salg af traktorer og maskiner i indland og til eksport, udlejning af traktorer og entreprenørmaskiner, import og forhandler af Solis kompakttraktorer

● 17 medarbejdere inkl. ejeren - i alderen 18 til 68 år, heraf to lærlinge. To salgsfolk foruden ejeren, samt kontordame. Værkfører er Brian Søndergaard Hansen, som oprindelig hjalp Frederik Møller Jensen som ung med klargøring af indkøbte Ferguson-traktorer til salg

Læs også